Ομελέτα με άγρια ​​σπαράγγια

Συστατικά:

– 4 αυγά
– 500 γρ άγρια ​​σπαράγγια
– 75 γρ τριμμένη κεφαλογραβιέρα
– έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– αλάτι
– αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος:

Κόψτε τα φρέσκα άγρια ​​σπαράγγια στη βάση, αφαιρώντας το πιο σκληρό μέρος του στελέχους, τα δένετε σε ένα μάτσο και τα βράζετε
σε μια ψηλή, στενή κατσαρόλα σε βραστό αλατισμένο νερό για δέκα λεπτά, αφήνοντας τις άκρες να προεξέχουν
Στη συνέχεια τις στραγγίζετε και τις κόβετε. σε κομμάτια, φροντίζοντας να ξεχωρίσετε τα κοτσάνια από τις μύτες και μετά αφήστε τα να κρυώσουν.

Ρίξτε ραντίστε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στον πάτο ενός μεγάλου αντικολλητικού τηγανιού με ψηλές άκρες και ροδίστε τα κοτσάνια των σπαραγγιών μόνο σε χαμηλή φωτιά για περίπου δέκα λεπτά. Μετά, μόλις στεγνώσουν, προσθέτουμε τις μύτες και τις αφήνουμε να αρωματιστούν για λίγα δευτερόλεπτα.

Στο μεταξύ, ξεφλουδίστε και χτυπήστε δυνατά τέσσερα αυγά σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, προσθέστε την τριμμένη γραβιέρα, μια πρέζα αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε τα πάντα καλά με τη βοήθεια πιρουνιού μέχρι να έχετε ένα αρκετά ομοιογενές μείγμα.

Σε αυτό το σημείο, ρίξτε το μείγμα που έχετε στο τηγάνι με τα σπαράγγια, φροντίζοντας να το μοιράσετε ομοιόμορφα, καλύψτε με ένα καπάκι και αφήστε όλα να ψηθούν για περίπου δέκα λεπτά από κάθε πλευρά, πριν σερβίρετε την ομελέτα μπορεί επίσης να την αφήσετε να κρυώσει.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΡεβανί Βέροιας
Επόμενο άρθροΤηγανίτες μπακαλιάρου