Τηγανίτες με κρέμα μυζήθρας και μέλι

Αυτό είναι ίσως το πιο εύκολο επιδόρπιο που έχω φτιάξει ποτέ, είναι τηγανίτες με τυρί κρέμα μυζήθρας Συνήθως είναι μικρότερες από τις κανονικές τηγανίτες και γίνονται με σιμιγδάλι.

Υλικά

Για τις τηγανίτες

100 γρ αλεύρι απλό
100 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού Baking Powder
1 κουταλάκι του γλυκού ασημένια κουταλιά ζάχαρη
300ml Ζεστό Νερό

Για τη γέμιση
450 γρ. μυζήθρα
3 κ.σ. γάλα

Διακόσμιση
75 γρ φιστίκια Αιγίνης (χοντροκομμένα, ιρανικά αποφλοιωμένα)
Μέλι

Εκτέλεση

Για το τυρί κρεμα με μυζήθρα
Πάρτε ένα σουρωτήρι και πλύντε καλά την μυζήθρα σας για να φύγει η όποια αλμύρα μπορεί να έχει.
Μεταφέρετε την μυζήθρα στο μπλέντερ και χτυπήστε την μέχρι να γίνει κρέμα.
Μην ρίξετε όλη την μυζήθρα μαζί. Ρίχνετε κάθε φορά 150 γρ. μυζήθρας και 2 κ.σ. γάλα.
Όταν χτυπήσετε όλη τη μυζήθρα με το γάλα αποθηκεύστε την σε ένα ταπεράκι που κλείνει καλά ή σε ένα βαζάκι στο ψυγείο.

Για τις τηγανίτες
Χτυπάμε τη μαγιά με 100 ml από το χλιαρό νερό και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί και αφήνουμε να σταθεί για περίπου 5 λεπτά.
Χτυπάμε το μείγμα της μαγιάς και μετά ρίχνουμε πάνω στο αλεύρι, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ και μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό. Χτυπάμε καλά και αφήνουμε σε ζεστή κουζίνα για 15 λεπτά σκεπασμένο με ένα πανί.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή τηγάνι για τηγανίτες σε μέτρια φωτιά, χρησιμοποιώντας μια μικρή μεζούρα παγωτού τοποθετούμε το μείγμα στο κέντρο του τηγανιού.
Παρακολουθήστε τις φυσαλίδες να αναπτύσσονται και περιμένετε μέχρι να στεγνώσει τελείως το κουρκούτι πάνω από τις τηγανίτες, αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε τις να κρυώσουν εντελώς απλώνοντάς τις ξεχωριστά για να κρυώσουν. Συνεχίστε να καταναλώνετε όλη τη ζύμη.

Αφήνουμε τις τηγανίτες να κρυώσουν και μετά βάζουμε τη τηγανίτα σε ένα πιάτο. Γεμίστε από πάνω με την κρέμα που έχει πήξει και μετά πασπαλίστε με φιστίκια Αιγίνης
Περιχύστε με μέλι και σερβίρετε αμέσως.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤο πιο γρήγορο νόστιμο και χορταστικό πρωινό
Επόμενο άρθροΤα μηλοπιτάκια της μαμάς