Ορεκτικό με φέτα & ντομάτες

Συστατικά

450γρ φέτα
2 φλιτζάνια ντομαντίνια
1/4 – 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1-2 κουταλιές κάπαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
μια πρέζα αλάτι για τις ντομάτες
αλεσμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού ή περισσότερες

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.
Τοποθετήστε το τυρί φέτα στο κέντρο ενός στρογγυλού ταψιού 20-22 εκ.
Τακτοποιήστε τις ντομάτες γύρω από το τυρί φέτα και αλάτοπιπέρωστε.
Περιχύνουμε το ελαιόλαδο πάνω από τις ντομάτες και τη φέτα.
Προσθέστε κάπαρη και αρωματίστε με νιφάδες κόκκινου πιπεριού και ρίγανη.
Ψήνουμε στην κεντρική σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για περίπου 20 λεπτά.
Γυρίστε το φούρνο σας στο γκριλ και μεταφέρετε το ταψί ψησίματος στην επάνω σχάρα.
Ψήνουμε μέχρι η φέτα να γίνει χρυσό καφέ στην κορυφή και οι ντομάτες να ζαρώσουν.
Περίπου 3 λεπτά. Παρακολουθήστε στενά για να μην καίει.

Σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμί, φέτες λαχανικά ή ζυμαρικά.

Subscribe for more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Παντεσπάνι με κρέμα
Επόμενο άρθροΜπουρεκάκια με Κιμά