Καρυδόπιτα

Συστατικά

Για το κέικ:
2 φλιτζάνια 450 γρ. Βουτύρου σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια / 400 γραμμάρια ζάχαρη
2 φλιτζάνια / 250 γρ καρύδι τριμμένο (λίγο χοντρό)
2 φλιτζάνια / 250g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 ασπράδια αυγών (κρατήστε τους κρόκους για επάλλειψη)
Για το Γλασσο:
6 κρόκους αυγών
1 1/2 φλιτζάνια / 180g ζάχαρη άχνη
Προαιρετικά: 55 μαύρη σοκολάτα για διακόσμηση

ΟΔΗΓΙΕΣ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C.
Στο μπολ ενός μίξερ, βάλτε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Μειώστε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε τα καρύδια.
Προσθέστε το αλεύρι κουταλιά κουταλιά και ανακατέψτε.
Αφήνω στην άκρη το μειγμα.
Σε ένα διαφορετικό μπολ χτυπήστε τα ασπράδια αυγών μέχρι να γίνει μαρέγκα.
Προσθέστε την μαρέγκα στο μείγμα με το βούτυρο ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω.
Ρίξτε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 25×30 εκ.
Το ψήνουμε στους 180C για 30-40 λεπτά ή μέχρι να γίνει χρυσοκίτρινο (εάν το ψήνετε σε μεταλλικό ταψί, ο χρόνος ψησίματος είναι ελαφρώς χαμηλότερος από ότι σε ένα γυάλινο ταψί-πυρέξ)

Ενώ το κέικ ψήνετε προετοιμάστε το γλασσο:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη άχνη.
Όταν το κέικ είναι έτοιμο, αφαιρέστε το από το φούρνο και αμέσως χύστε το γλασσο του κρόκου αυγού πάνω από το κέικ. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να ισιώστε την επιφάνεια.
Επιστρέψτε στο φούρνο και ψήστε για άλλα 2-3 λεπτά. Κλείστε το φούρνο και αφήστε το κέικ μέσα για άλλα 5 λεπτά έως ότου το λούστρο γίνει σκληρό.
Περιμένετε μέχρι να κρυώσει τελείως το κέικ. Λιώνουμε τη μαυρη σοκολάτα και ραντιζουμε σε γραμμες πάνω από το κέικ.
Κόψτε το κέικ σε τετράγωνα, χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό οδοντωτό μαχαίρι.

ΠΗΓΗ: thebossykitchen.com

Προηγούμενο άρθροΛεμονόπιτα Cheesecake ελαφρύ
Επόμενο άρθροΑλμυρή τάρτα με μπροκολο και χωρίς Φύλλο