Δείτε Επίσης: Καγιανάς ή Στραπατσάδα !!! | Πολίτικο σαγανάκι με αυγά !!!

Ο Παραδοσιακός Καγιανάς

Συστατικά

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
¼ από 3 διαφορετικά είδη πιπεριών (κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί)
5 ντομάτες (περίπου 1 κιλό), αποφλοιωμένες και σε κύβους
1/2 κουταλάκι του γλυκού (ή περισσότερα) μπουκοβο
Αλάτι (όχι πάρα πολύ καθώς προσθέσαμε αλάτι στις ντομάτες και η φέτα είναι επίσης αλμυρή)
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
4 αυγά
½ φλιτζάνι φέτα (περίπου 80 γραμμάρια)

Οδηγίες

Χαράξτε τις ντομάτες με Χ και βάλτε τις σε βραστό νερό για 2 – 3 λεπτά.
Στραγγίστε και ξεφλουδίστε τις ντομάτες.
Κόψτε τους σε κύβους και αφαιρέστε τους σπόρους (προαιρετικά). Βάλτε τα σε ένα σουρωτήρι, πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε το να στραγγίσει για πέντε λεπτά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι ή αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να είναι ημιδιαφανές. Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε για λίγα δευτερόλεπτα.
Προσθέστε τις πιπεριές και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε τις ντομάτες και βράστε.
Προσθέστε μπούκοβο, ρίγανη και πιπέρι. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να μειωθούν όλοι οι χυμοί και το μείγμα γίνεται πυκνή σάλτσα.
Σε αυτό το σημείο, όταν κρυώσει, μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για μια ημέρα ή να παγώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. (Απλά ξεπαγώνουμε, ζεσταίνουμε και προσθέτουμε τα αυγά).
Προσθέστε τα αυγά στο μείγμα ντομάτας. Προσθέστε λίγο σάλτσα στο ασπράδι αυγού μέχρι να μαγειρευτούν.
Προσθέστε λίγο πιπέρι στους κρόκους.
Τρίψτε τη φέτα στην σάλτσα ντομάτας και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά.
Σερβίρετε με τραγανό ψωμί για να πιει κάθε κομμάτι την νόστιμη σάλτσας.

Δείτε Επίσης: Καγιανάς ή Στραπατσάδα !!! | Πολίτικο σαγανάκι με αυγά !!!

ΠΗΓΗ: https://www.kopiaste.org/

Προηγούμενο άρθροΑτομικές Τηγανιτές Γαλατόπιτες
Επόμενο άρθροΥπέροχη Τυρόπιτα Κανταΐφι