Πάστα ταψιού Lila Pause 😋😋

Υλικά

για τον κορμό:
250 γρ. βούτυρο
200 γρ.ζάχαρη (1 κούπα)
2 κ.σ. κακάο
1 βανίλια ή 1 κ.γ. λικέρ
450 γρ. μπισκότα πτι μπερ (2 πακέτα)
135 ml γάλα ή χυμό πορτοκάλι.

Για την κρέμα φράουλα:
2 κουτάκια μόρφατ
2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1 φακελάκι ζελέ φράουλα
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για την γκανάς:
200 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
σοκολάτες λίλα πάουζε για την διακόσμηση

Εκτέλεση

Σπάμε τα μπισκότα πτι μπερ σε μικρά κομμάτια.
Λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη,το κακάο και την βανίλια,σε χαμηλή φωτιά να λιώσει η ζάχαρη.
Βρέχουμε τα μπισκότα με το χυμό πορτοκάλι ή γάλα περιχύνουμε με το μείγμα και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Στρώνουμε το μείγμα σε 30 ταψί.

Για την κρέμα:
Χτυπάμε την φυτική σαντιγί με την άχνη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε το φακελάκι του ζελέ με το ζεστό και το κρύο νερό και βάζουμε στο ψυγείο 3-4 ώρες να μισοπήξει,δεν πρέπει να πήξει εντελώς γιατί θα κάνει κομμάτια στην κρέμα.
Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τον κορμό και βάζουμε μια νύχτα στο ψυγείο να σφίξει.

Για την Γκανάς:
Ρίχνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος,στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Αφήνουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε να λιώσει.
Αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί και ύστερα περιχύνουμε πάνω από την κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και γαρνίρουμε με ροζέτες σαντιγύς και λίλα πάουζε και σερβίρουμε!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!😍😍

H Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη

 

Προηγούμενο άρθροΛουκουμάδες τέλεια συνταγή
Επόμενο άρθροΚαρυδοσαλάτα