Πίτα με κιμά και πράσο

Υλικά

Για τη ζύμη 
1 αυγό
200 ml φρέσκο ​​γάλα
1 κουταλιά της σούπας ξύδι, μια πρέζα ζάχαρη, αλάτι
5 κουταλιές της σούπας λάδι
Αλεύρι τύπου 400 έως μέτρια σκληρή ζύμη

Για την Γέμιση
400 gr Κιμα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Το πρώτο βήμα στη συνταγή για πίτα με πράσο και κιμά είναι η προετοιμασία της γέμισης για την πίτα. Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τα πράσα σε κύκλους και μετά τα ρίχνετε σε μια βαθιά κατσαρόλα στην οποία έχετε προθερμάνει ένα φλιτζάνι τσαγιού λάδι. Μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να τηγανιστεί και να θρυμματιστεί. Είναι σημαντικό να ανακατεύουμε για να μην μείνει ο κιμάς πάνω σε σβόλους. Προσθέτουμε στο μείγμα ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μπαχαρικά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ανακάτεψα τη ζύμη στο μίξερ, μετά την ζυμωσα με το χέρι, την έπλασα σε 5 μπάλες και την έβαλα στο ψυγείο. Όταν κρύωσε η γέμιση, άρχισα να ανοιγω φύλο. Πρώτα με έναν πλάστη σε έναν μικρό κύκλο ,

μετά παίρνω τον πιο λεπτό και μακρύτερο πλάστη και ανοιγω σε λεπτό φύλλο.


Ραντίζω με λάδι την ήδη ανοιγμένο φύλλο και το ανοίγω καλά, διπλώνω στα 2 , λαδώνω και ξαναγεμίζω.


Το τυλίγω, στρίβω ελαφρά το φυτίλι και το απλώνω σε ταψί με λαδόκολλα. Αλειφουμε την πίτα με κρόκο αυγού ανακατεμένο με λίγο λάδι.


Το αφήνω να ξεκουραστεί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°.
Ραντίζουμε την έτοιμη πίτα ελαφρά με κρύο νερό και σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 10 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣουφλέ Σοκολάτας
Επόμενο άρθροΠιροσκί! Με πατάτα και μυρωδικά.