ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 
1 Φύλλο ζύμης κουρού
1 Μπρόκολο (μέτριο)
1 Πράσο (μέτριο)
1 κολοκυθάκι (μεγάλο)
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρού θυμαριού
2-3 κουταλιές μη επεξεργασμένου αλατιού (θάλασσα ή Ιμαλαΐων)
4 αυγά
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
200ml κρέμας γάλακτος
120 γραμμάρια τριμμένο τυρί Gouda

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά:
– πράσο σε δακτυλίους πλάτους 2-3 mm (με πράσινα μέρη)
– το κολοκυθάκι κόβετε αρχικά οριζόντια και στη συνέχεια κόβεται σε φέτες πλάτους 2-3 mm
Αφαιρέστε τον κύριο “κορμό” του μπρόκολου, που δεν θα χρησιμοποιηθεί. Όλα τα άλλα κόψτε τα σε λεπτές φέτες (2 χιλ.) και στη συνέχεια κόψτε τα “λουλούδια” του μπρόκολου σε κομμάτια 2-3 εκ.
Ανακατέψτε τα 3 λαχανικά με ελαιόλαδο, θυμάρι, θρυμματισμένο σκόρδο και αλάτι σε μεγάλη κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά. Καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι για να διατηρήσετε τις βιταμίνες. 
Ενώ τα λαχανικά μαγειρεύονται απλώστε τη ζύμη στο ταψάκι σας (λαδωμένο ή καλυμμένο με χαρτί ψησίματος, με διάμετρο περίπου 23 εκατοστά) και προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C.
Ανακατέψτε 4 αυγά για λίγα λεπτά σε ένα μπολ, για να τα κάνετε ελαφρώς αφρισμένα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα και χτυπάμε λίγο περισσότερο για να τα ενσωματώσουμε καλά.
Απλώστε τα λαχανικά απευθείας στη ζύμη και ρίξτε το μίγμα αυγών / κρέμας / μουστάρδας σε όλα τα λαχανικά.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη Gouda (Cheddar είναι επίσης καλό) και ψήνουμε στους 200 ° C για 30-35 λεπτά.

 

Προηγούμενο άρθροΤυρί Gouda τυλιγμένο σε σφολιάτα
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια Λαχανικών….λαχταριστά