Τούρτα με ξηρούς καρπούς

Υλικά:

Τα παντεσπάνια διατίθενται σε βανίλια και κακάο έτοιμα.
Μου αρέσουν οι βανίλιες.

για την κρέμα
800 ml. φρέσκο ​​γάλα,
1 φλιτζάνι ζάχαρη,
4 αυγά,
8 κοφτές κουταλιές αλεύρι
Υγρή βανίλια μερικές σταγόνες, μπορεί να γίνει και με σκόνη,
100 γρ. βούτυρο

Για τη γκανάς σοκολάτας για επικάλυψη 
100 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
20 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. μέλι
150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη (60- 70% περιεκτικότητα σε κακάο)

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να βράσει.Σε αυτό το διάστημα χτυπάμε με μίξερ τα αυγά,
τη ζάχαρη, το αλεύρι ή αν δεν έχουμε σύρμα (το κοσκινίζω από τη σήτα) χτυπάμε καλά.
Όταν το γάλα βράσει, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βάζετε μέσα το βούτυρο και ανακατεύετε.
Μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε τη βανίλια και σε μια ροή προσθέτετε το μείγμα που χτυπήσατε.
Επιστρέφετε στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει να πήζει ή να σχηματιστούν φυσαλίδες.
Βγάζετε από το ψήνουμε και ανακατεύουμε ξανά για να ομογενοποιηθεί η συνοχή.
Σε φόρμα δαχτυλιδιού αλείφουμε λίγο τον πάτο με την κρέμα
Αραδιάζουμε και τακτοποιούμε από πάνω με τα παντεσπάνια. Έτσι, μια σειρά κρέμα, μια σειρά από παντεσπανι
και τέλος, κρέμα από πάνω.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει

για την γκαναζ
Βάζουμε σε μπολ τη σοκολάτα, το μέλι και το βούτυρο.
Ζεσταίνουμε την κρέμα σε μικρή κατσαρόλα.
Μόλις αρχίσει να βράζει και φουσκώνει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα.
Καλύπτουμε το μπολ για 1 με 2 λεπτά.
Έπειτα ανακατεύουμε με μαρίζ, για να ομογενοποιηθεί καλά και να γίνει πυκνή, λεία και γυαλιστερή

Το βγάζεις μετά και αυτή τη φορά άπλωσα από πάνω γκανάς σοκολάτας.
Πασπαλίζω με ωμούς ξηρούς καρπούς. Πασπαλίζω από πάνω συνήθως αλεσμένα καρύδια.

Καλή Απόλαυση!

ΠΗΓΗ: Тони Добринова

Προηγούμενο άρθροΣυνταγή για τούρτα σοκολάτας με βερίκοκο
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού (κουρού)