Η Συνταγή είναι από κ. Zaferios Chatzichalkias – Anna Lampropouloy – “Μπαχάρι και κανέλα”.

600 αλεύρι γ.ο.χ. ειδικό για πίτες
270 νερό σ.θ.π.
60γρ. ενεργό ( 1-2-2) υγρό φυσικό προζύμι
20 γρ. ρακή
13 γρ. αλατι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αναμιγνύουμε το νερό με τό αλεύρι και αφήνετε το μείγμα για 30′ (αυτολυση) Ενσωματώνετε τό προζύμι και τά υπόλοιπα υλικά με τελευταίο τό αλάτι.

Ζυμωνετε με τό χέρι ή με τό μίξερ.Αφηνετε τη ζύμη νά ξεκουραστεί για 30′ και καλό ην χωρίζετε σε 6 κομμάτια που τά πλάθεται σέ μπάλες.

Τις λαδωνετε ελαφρά τις σκεπάζεται με μεμβράνη τροφίμων και τις αφήνετε να φουσκώσουν ( γύρω στις 3_4 ώρες) ΑΝ θέλετε διακόπτεται εδώ την διαδικασία και τις βάζετε στο ψυγείο κατ’ ευθείαν για νά τις φτιάξετε άλλη στιγμή).

Μόλις φουσκώσουν ανοίγεται με λαδωμένα χέρια κάθε μπάλα σε διάμετρο όσο ένα πιατακι του φρούτου και βάζετε στο κέντρο της 1.5 κουταλιά τριμμένα τυριά ανακατεμένα 1 αυγό και μαύρο πιπέρι.

Σηκώνοντας την πιτουλα από διάφορα σημεία της περιφέρειας μορφοποιείται κάθε δίσκο σέ πουγκί.Το γυρίζετε ανάποδα ( οι ενώσεις από κάτω).Και με λαδωμένα χέρια το ξανά ανοίγεται σε δίσκο.

Αλείφετε την πίτα με λάδι και την ψεκάζετε με νερό.Την ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι αλευρωμενο ελαφρά με λάδι. Πρωτα από την μία πλευρά και ύστερα από την άλλη.

Η Συνταγή είναι από κ. Zaferios Chatzichalkias – Anna Lampropouloy – “Μπαχάρι και κανέλα”.

Προηγούμενο άρθροΓλυκό με Φρυγανιά από Ζάκυνθο: Εκμέκ αλλιώς, με Ξεχωριστή Γεύση
Επόμενο άρθροΠίτα με μέλι και κατσικίσιο γάλα