Συστατικά
Σιρόπι
3 3/4 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1/4 cup brandy
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι μέλι
5 ολόκληρα γαρίφαλα
2 μπαστούνια κανέλας

Βάση του χαλβά
2 φλιτζάνια χονδρό σιμιγδάλι αλεύρι
2/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
2/3 φλιτζάνι ελαφρύ ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Προσθέστε όλα τα συστατικά του σιροπίου στο δοχείο, αφήστε το μέχρι να βράσει και μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Βγάλτε το από την φωτιά και αφήστε το στην άκρη.
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο – ένα τηγάκι 3qt ταιριάζει τέλεια σε αυτή τη συνταγή. Για να ελέγξετε αν το λάδι σας είναι αρκετά ζεστό ή όχι, απλώς ρίξτε μια μικρή πρέζα σιμιγδάλι στο τηγάνι. Όταν πετάει λίγο, το λάδι είναι έτοιμο.
Προσθέστε ολόκληρη την ποσότητα του σιμιγδαλιού στο καυτό λάδι και ανακατέψτε καλά. Συνεχίστε να μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 5-7 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Το χρώμα θα πρέπει να μετατραπεί από ανοιχτό κίτρινο σε ανοικτό καφέ.


Ανακατέψτε τα καρύδια στο σιμιγδάλι να αναμειχθούν καλά. Συνεχίστε να μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 3-4 λεπτά για να δώσετε στα καρύδια λίγο χρόνο να ψηθούν.
Προσθέστε όλο το ζεστό σιρόπι σας αμέσως και αμέσως αρχίστε να ανακατεύετε για να ενσωματώσετε όλο το σιρόπι εντελώς και ομοιόμορφα. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά, σκεπάστε και αφήστε να καθίσει για 10 λεπτά.


Βάλτε το χαλβά σε καλούπια και αφήστε το για τουλάχιστον μία ώρα. Γυρίστε το καλούπι στο πιάτο.
Ρίξτε από πάνω ψιλοκομμένα καρύδια,φυστίκια αιγίνης, αποξηραμένα φρούτα, κανέλα, ζάχαρη σε σκόνη ή οποιοδήποτε συνδυασμό αυτών.
Αυτή η συνταγή κάνει περίπου 8 φλιτζάνια χαλβάς πουτίγκα που σας δίνει οπουδήποτε από 8-12 μερίδες.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜανιτάρια στιφάδο….εξαιρετικό
Επόμενο άρθροΑφράτα μπιφτέκια χωρίς ψωμί