Παστάκια-Εκλεράκια 

H Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

1 Συσκευασία Μπισκότα Σαβουαγιαρ (16 κομμάτια)
350 γρ Παγωμένη Κρέμα γάλακτος 35 %
60 γρ ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
200 γρ Γάλα για να τα βουτήξουμε
1 κουτ γλυκού Στιγμιαίο Καφέ

Για το Γλάσο
400 γρ Σοκολάτα Κουβερτούρα
7 κουτ Σούπας Ηλιέλαιο
50 γρ Καβουρδισμένα Χονδροκομμένα Φουντούκια

Εκτέλεση

Ξεκινάμε αρχικά τη συνταγή όπου σ ένα σκεύος χτυπάμε την κρέμα γάλακτος τη ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες μέχρι
να έχουμε μία σφιχτή σαντιγί
Οταν πλέον έχει σφίξει η σαντιγί την βάζουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και είμαστε έτοιμοι να στήσουμε
τα παστάκια εκλεράκια
Διαλύουμε 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ μέσα στο γάλα και βουτάμε ελαφρώς το μπισκότο σαβουαγιάρ και
προσθέτουμε τη σαντιγί έτσι όπως ακριβώς σας δείχνω
Βουτάμε ένα δεύτερο μπισκότο σαβουαγιάρ μέσα στο γάλα και το τοποθετούμε πάνω τη σαντιγί σαν σαντουιτσάκι
Αφού είναι έτοιμο το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα
Πραγματικά είναι ένα πανεύκολο και γρήγορο γλυκάκι κέρασμα μπορείτε να το φτιάξετε και την τελευταία στιγμή και
είμαι σίγουρος ότι η γεύση του θα σας ανταμείψει
Σε χρόνο ρεκόρ τα φτιάξαμε όλα έτσι όπως είναι τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα να παγώσουν για να
καθίσει ομοιόμορφα το γλάσο

Για το γλάσο εχω λιώσει σοκολάτα κουβερτούρα μαζί με ηλιέλαιο και προσθέτω χοντροκομμένα φουντούκια
Βαζουμε τα παστακια σε μια σχαρα με ενα ταψι απο κατω και τα περιχυνουμε με την σοκολάτα να καλυφθούν
Μην τα βουτύξετε μέσα στο γλασο για υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν αλλά και ν λιωσει η σαντιγύ
Αφού έχουμε καλύψει όλα τα παστάκια εκλεράκια με το γλάσο τα τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα και τα βάζουμε στο
ψυγείο για λίγα λεπτά μέχρι να παγώσουν και να δημιουργηθεί μία ωραία κρούστα
Ετοιμα παγωμένα τα παστάκια εκλεράκια μπορείτε να τα διακοσμήσετε όπως επιθυμείτε
Εγώ κράτησα σαντιγί και διακοσμώ με ροζέτες στην επιφάνειά τους

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤαχινοπιτες με χαρουπομελο πορτοκαλί και καρύδια 👌👌
Επόμενο άρθροΓεμιστές πιπεριές με φαγόπυρο