Πατάτες βραστές με πιπεριές και ελιές

Υλικά

Πατάτες 1 κιλό
Πιπεριές 2 – 3 τεμάχια
Καρότο 1
Σκόρδο 2 σκελίδες
Ελιές 1 φλιτζάνι
Ελαιόλαδο 1/3 φλιτζάνι
Ρίγανη
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία

Καθαρίστε, πλύνετε και κόψτε σε χοντρούς κύβους τις πατάτες. Οι πιπεριές πλένονται επίσης και καθαρίζονται από τα κοτσάνια και τους σπόρους,
ψιλοκομμένες χοντροκομμένες.
Καθαρίζουμε το καρότο και το κόβουμε σε ροδέλες.
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε χοντροκομμένα το σκόρδο.
Βάζετε το ελαιόλαδο σε κατσαρολα και προσθέτετε τις πατάτες όταν ζεσταθούν μέχρι να σφραγίσουν. Ανακατεύετε συχνά.

Ακολουθούν το καρότο και οι πιπεριές, το σκόρδο, η ρίγανη. Ρίχνουμε όσο ζεστό νερό χρειάζεται ώστε να καλυφθούν ακριβώς οι πατάτες ανακατεύετε τα πάντα για λίγα λεπτά και στη συνέχεια σκεπάζετε την κατσαρολα και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά για περίπου 30 λεπτά. Για να μαλακώσουν οι πατάτες. Περίπου 5’ πριν το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τις ελιές
Τέλος, αλατοπιπερώνουμε για γεύση.

Στη συνέχεια, φάτε με ευχαρίστηση!

Η Συνταγή είναι από το Казано честно в кухнята

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κεφτέδες τόνου και πατάτας

Υλικά

500 γρ πατάτες βραστές,
300 γρ τόνος,
1 αυγό,
3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
1 ματσάκι μαϊντανό,
αλάτι,
πιπέρι,
τριμμένη φρυγανιά.

Εκτέλεση

Πολτοποιούμε τις βραστές πατάτες και προσθέτουμε τον τόνο, το αυγό, το τριμμένο τυρί, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και
την τριμμένη φρυγανιά λίγη-λίγη (πρέπει να προσαρμόσουμε όταν χρειάζεται).
Πρέπει να αποκτήσετε μια ένωση που μπορεί να δουλέψει με τα χέρια σας.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα περνάμε στην τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν.
Τα κεφτεδάκια μπορούν να μπουν και στο φούρνο, αλλά δεν το συμβουλεύω, δεν είναι τόσο νόστιμα όσο τα τηγανητά.

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΓλυκό του κουταλιού Περγαμόντο
Επόμενο άρθροΥπέροχο Χριστουγεννιάτικο Κέικ σοκολάτας