Υλικά:

1,5 κιλό πατάτες
800 gr λουκάνικα Χωριάτικα
2 Κσ μουστάρδα μέτρια καυτερή
1 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
2 λεμόνια (χυμός)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση:
Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια σε κυβικό σχήμα. Κόψτε τα λουκάνικα σε 5 εκ. μήκους κομμάτια.
Αραδιάστε τις πατάτες και το σκόρδο σε ένα ταψί. Αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με τη ρίγανη. Ανακατέψτε καλά με τα χέρια. Απλώστε από πάνω τα κομμάτια από το λουκάνικο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και 1 φλιτζάνι νερό. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις πατάτες. Ανακινήστε καλά ώστε τα υγρά να πάνε παντού και τα καλύπτουν τα συστατικά ως τη μέση τους.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα. Καθώς ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από την ποιότητα της πατάτας, δοκιμάστε εν τω μεταξύ μια με μια οδοντογλυφίδα. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ζεστό νερό για να μην καούν.

Athens magazine

Προηγούμενο άρθροΣούπα κοτόπουλο αυγολέμονο
Επόμενο άρθροΚεφτέδες με κόκκινη σάλτσα και λαχανικά