ΥΛΙΚΑ

 6 φέτες ζαμπόν ή μπέικον
 2 μεσαία πράσα, κομμένα σε φέτες
 400 γρ. πατάτες, κομμένες σε φέτες
 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
 Φρέσκα φύλλα μαϊντανό για το γαρνίρισμα
 Αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 1/4 φλιτζάνι γάλα
 1/4 κούπα κρέμα γάλακτος
 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C στον αέρα. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος ή
ένα ταψάκι.
Με ένα μίξερ χειρός ανακατεύετε το γάλα, την κρέμα και το σκόρδο σε μια κανάτα. Ρίχνετε
αλάτι και πιπέρι.
Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτετε το ζαμπόν ή το
μπέικον και το πράσο. Σοτάρερε για 5 έως 6 λεπτά ή έως ότου το πράσο είναι τρυφερό.
Στρώστε το ένα τέταρτο της πατάτας στο πυρέξ και στη συνέχεια το ένα τρίτο από το μίγμα
πράσου – ζαμπόν. Επαναλάβετε τα στρώματα, τελειώνοντας με τη πατάτα.
Ρίχνετε το μίγμα γάλακτος πάνω από το μίγμα πατάτας. Πασπαλίστε με το τυρί. Ψήνετε για
45 έως 50 λεπτά ή έως ότου η πατάτα είναι τρυφερή και το τυρί πάρει χρώμα χρυσαφένιο.
Περιμένετε 5 λεπτά πριν σερβίρετε.

Ένα από τα γευστικότερα συνοδευτικά, ιδανικές για κάθε περίσταση!! Εύκολες και
πεντανόστιμες!!

Προηγούμενο άρθροΤέλειος κορμός με μπισκότα βρώμης και Nutella
Επόμενο άρθροΓλυκό ψυγείου με πτι μπερ και γκοφρέτα της Αργυρώς