Συστατικά
3 κιλά μικρές πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτιας μπουκίτσες
2 κουταλιές σούπας σπορέλαιο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κουταλάκι του γλυκού άλατι
2 σκελίδες σκόρδο σπασμένο
450 gr λουκάνικο χωριατικο  κομμένο σε παχιά δαχτυλίδια 

Οδηγίες
Προετοιμασία:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ο C. Στρώστε ένα ταψί με ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος (λαδόκολα) .

Πώς να φτιάξετε ψητές πατάτες με λουκάνικα:
Κόψτε τις πατάτες σε μπουκίτσες . Κόψτε το λουκανικο σε δακτυλίους . Τοποθετήστε πατάτες και λουκάνικο σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης.

Προσθέστε μαϊντανό, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 κουταλάκι αλάτι, 2 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά.

Απλώστε τες σε ένα φύλλο ψησίματος και ψήνετε στους 200˚C για 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα πατάτες. Ανακατέψτε στη μέση του χρόνου ψησίματος. Στο τέλος γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό, αν θέλετε.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤυρένιοι Κεφτέδες που λιώνουν στο στόμα
Επόμενο άρθροΚέικ με κολοκύθι και κράνμπερι…χωρίς ζάχαρη