Πατέ Μελιτζάνας και κόκκινη πιπεριά

Συστατικά:

250 γραμμάρια μελιτζάνες φλάσκες
80 γραμμάρια κόκκινες πιπεριές
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλιά άπαχη μαγιονέζα
Αλάτι για γεύση

Παρασκευή:

Πλένουμε καλά τη μελιτζάνα και την κόβουμε στη μέση και απλώς πλένουμε καλά τις πιπεριές. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς,
αραδιάζουμε τη μελιτζάνα και τις πιπεριές σε ένα ταψί και τις αφήνουμε να ροδίσουν. Γυρίστε τα λαχανικά μία φορά για να γίνουν ωραία ψημένο και από τις δύο πλευρές. Αυτό είναι σημαντικό γιατί η μελιτζάνα έχει πολύ καλύτερη γεύση όταν ψηθεί λίγο.

Ψήστε τα πάντα για 20 λεπτά το πολύ, στη συνέχεια αφαιρέστε τα λαχανικά και αφήστε τα να κρυώσουν, σκεπασμένα.
Ψιλοκόβουμε τις μελιτζάνες, πιπεριές και σκόρδο. Ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ και κόβουμε καλά. Προσθέστε μαγιονέζα, λάδι, μουστάρδα και αλάτι για γεύση και χτυπήστε και ψιλοκόψτε λίγο ακόμη.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακό ψωμί …χρόνο προετοιμασίας λιγότερο από 3 λεπτά
Επόμενο άρθροΥπέροχα αφράτα Ψωμάκια…το καλύτερα για πρωινό με μαρμελάδα και μέλι