Πατατοκεφτέδες

πατάτες – περίπου 1 κιλό
τυρί – 200 g.
αυγό – 1 τεμ.
μαϊντανός – 2 κουταλιές της σούπας. ψιλοκομμένο / προαιρετικό /
κρεμμύδι – 1 μικρό τριμμένο κεφάλι / ή 2 φρέσκα απορρίμματα
μαύρο πιπέρι – 1 πρέζα
σκόρδο – 1 φρέσκο ​​τρίφτη
αλάτι – για γεύση, αν το τυρί είναι αλμυρό μην το βάζετε

για την παρασκευή
αυγά – 3 τεμ.
αλεύρι – 100 g
λάδι – για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Πλύνετε και ξεφλουδίστε τις πατάτες, βράστε τις σε αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμο, αν έχει απομείνει νερό, στραγγίξτε τα, αφήστε τα να κρυώσουν και έπειτα τα πολτοποιήστε σε ένα μπολ. Προσθέστε το αυγό, το τυρί, ψιλοκομμένο / ή τριμμένο / κρεμμύδι, σκόρδο και μπαχαρικά.
Ανακατέψτε καλά για να ανακατέψετε καλά τα προϊόντα. Με βρεγμένα χέρια, σχηματίζουμε στρογγυλά και επίπεδα κεφτεδάκια,

ρίχνουμε σε αλεύρι, βουτάμε σε χτυπημένα αυγά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια έως υψηλή φωτιά.

Τηγανίζουμε τα έτοιμα κεφτεδάκια πατάτας για 3-4 λεπτά σε κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια με κιμά και κολοκυθάκια
Επόμενο άρθροΔροσιστική Σαλάτα Κοτόπουλο…είναι πιο καλοκαιρινή σαλάτα με φρούτα