Πατατοσαλάτα

Χθες είχα ένα ατύχημα, λόγω του οποίου τώρα πρέπει να ακολουθήσω μια δίαιτα. Επιτρέπονται μόνο πατάτες, ρύζι, ντομάτες, αγγούρια, καρότα, λάχανο, κρεμμύδια και πιπεριές. Δεν έχω ακόμη σταθεροποιηθεί πλήρως, αλλά πρέπει να ετοιμάσω κάτι έτοιμο απλό και θρεπτικό

Υλικά

500 gr πατάτες
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
3 με 4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας άνηθο
50 ml ξύδι μπαλσάμικο με μέλι
αλάτι πιπέρι
1 πιπεριά κόκκινη αποξηραμενη ή φρέσκια
2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ βάζουμε το λάδι,το ξύδι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, την πιπεριά, το σκόρδο όλα ψιλοκομμένα.
Αφήνουμε τη σάλτσα για περίπου τρεις με τέσσερις ώρες να ενωθούν οι μυρωδιές των υλικών.
Βάζουμε ένα λίτρο νερό σε μία κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε τις πατάτες καθαρισμένες και πλυμένες. Τις βράζουμε για περίπου 15 λεπτά. Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα προσεχτικά. Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί έτσι όπως είναι ζεστές τις περνάμε στο τηγάνι, πρόσθεσα αλάτι, αναλατεψα και τηγανίσα μέχρι να πάρουν ένα  ωραίο, χρυσό καφέ χρώμα. Ανακάτεψα μόνο 1-2 φορές, έτσι ώστε οι πατάτες να μην σπάσουν. ‘Οταν ροδίσουν τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις περιχύνουμε με την σάλτσα μας.

Καλή σας όρεξη

Προηγούμενο άρθροΈχετε στήθος κοτόπουλου; Φτιάξτε αυτήν την απίστευτα νόστιμη συνταγή στο φούρνο!
Επόμενο άρθροΥπέροχη σιροπιαστή Κρέμα με φύλλο – τρυφερή, ζουμερή και πολύ νόστιμη