Συστατικά

650 gr πατάτες, κομμένες σε μικρα κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι αλάτι 
3 κουταλιές της σούπας pesto
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς C.

Προσθέστε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε από πάνω ελαιόλαδο και ανακατέψτε με τα χέρια. Πασπαλίστε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ανακατέψτε πάλι. Απλώστε τες σε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να γυρίσετε τις πατάτες πάνω, και ψήστε άλλα 8-10 λεπτά μέχρι γίνουνε τραγανές και χρυσαφένιες.

Μόλις οι πατάτες βγουν από το φούρνο βαλτες πάλι στο ίδιο μπολ που χρησιμοποιήσατε νωρίτερα. Με ένα κουτάλι ρίξτε το πέστο, και ανακατέψτε να πάει παντού.

Βάζουμε σε ένα πιάτο και πασπαλίζουμε με τυρί παρμεζάνα.

Καλή όρεξη

ΠΗΓΗ

 

Προηγούμενο άρθροΘα τρελαθείτε εάν δοκιμάσε την μαρινάδα με παστά λεμόνια
Επόμενο άρθροΜπάρες λεμονιού που λιώνουν στο στόμα