Δείτε Επίσης: Σαλάτα με ψητές πιπεριές και φέτα | Πεντανόστιμο σπετσοφάι με μελιτζάνες και πιπεριές!

Πιπεριές κέρατο γεμιστές στο φούρνο!

Υλικά

Για τις πιπεριές
-10 πιπεριές κέρατο
-2-3 κσ ελαιόλαδο
Για την γέμιση
-100 γρ φέτα
-100 γρ ανθοτυρο
-1 ντομάτα σε καρέ (πρώτα στύψιμο να φύγουν οι σπόροι)
-φρέσκοτριμμένο πιπέρι
-2 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Για το ψήσιμο!
-2-3 κσ ελαιόλαδο
-1 ντομάτα
-1 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
-λιγο τρίμηνο ρίγανη
-1/2 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά της πιπεριές και της αφήνουμε να στραγγίζουν τα νερά του ή τα σκουπίζουμε καλά.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε της πιπεριές στο σημείο που έχει σπόρους μέχρι στη μέση, και μετά κόβω πάλι προς τα κατω,μέχρι τη μέση, και με προσοχή βγάζουμε όλο το σημείο που έχει τους σπόρους,και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και τα τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικο ταψί και τις ψήνουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα τυριά τριμμέν με τα χέρια μας την ντομάτα όλα τα υπόλοιπα και ανακατεύουμε καλά, και γεμίζουμε μία-μία με προσοχή της πιπεριές, από 2 κγ γεμίση και τις τοποθετούμε πάλι στο ταψί μια δίπλα στην άλλη.

Κόβουμε την άλλη ντομάτα σε καρέ ,το μαϊντανό ψιλοκομενο, αλάτι, πιπέρι και το ζουμί από το μπολ που είχαμε της πιπεριές και της ρίχνουμε πάνω στις πιπεριές.
Ξεπλένουμε το μπολ με το νερό και το ρίχνουμε στο ταψί, 2 -3 κσ ελαιόλαδο πάνω τους, λίγο ρίγανη και ψήνουμε στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο για 20 -25 λεπτά περίπου.
Αν η ντομάτες είναι πολύ ώριμες, καλύτερα να τις ξεφλουδίσουμε.🍅
Αν το ταψί είναι μεγάλο, μπορούμε να βάλουμε και άλλες πιπεριές ολόκληρες μαζί με τους σπόρους, 10 πιπεριές γεμιστές και 10 χωρίς γεμίση. 

Δείτε Επίσης: Σαλάτα με ψητές πιπεριές και φέτα | Πεντανόστιμο σπετσοφάι με μελιτζάνες και πιπεριές!

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΤραγανή Κοτόπιτα με κολοκυθάκια
Επόμενο άρθροΜπακλαβάς Ρολό-Σαραγλί της Μαρί