Πιπεριές τηγανιτές με σάλτσα

Τέλειο συνοδευτικό. Τόσο απλό και τόσο νόστιμο !!!

Υλικά:

1 κιλό πιπεριές κέρατο
λάδι
1 κιλό ντομάτες ώριμες τριμμένες, ή ένα κουτί ντομάτα στον τρίφτη
αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα κοτσάνια από τις πιπεριές και βγάζουμε και όλα τα σποράκια. Πλένουμε τις πιπεριές και τις σκουπίζουμε καλά να φύγουν όλα τα νερά και τις τηγανίζουμε.
Τις βάζουμε απευθείας σε μια πιατέλα, για να σερβίρουμε.
. Κρατάμε το λάδι από το τηγάνι που περίσσεψε.
Τρίβουμε την ντομάτα και την τσιγαρίζουμε στο ίδιο λάδι από τις πιπεριές, ταυτόχρονα προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο νεράκι.
Αφήνουμε την σάλτσα να γίνει σε σιγανή φωτιά.
Ρίχνουμε την σάλτσα πάνω στις πιπεριές.
Το φαγητό είναι έτοιμο. Τρώγεται ζεστό ή κρύο.

ΦΩΤΟ: Ειρηνη Γιοβανοπουλου

Προηγούμενο άρθροΚατεψυγμένα ακέφαλα Κοκκινόψαρα στο φούρνο
Επόμενο άρθροΦοκάτσια με προζύμη και ντοματίνια