Πιροσκί με λουκάνικο

Υλικά

1 φακελάκι ξηρή μαγιά μισό ποτήρι χλιαρό νερό μισό ποτήρι χλιαρό γάλα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Μία πρέζα αλάτι
2 κουταλιές Βιτάμ
1 αυγό
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο σηκώσει περίπου 700 με 800 gr

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε χλιαρό το νερό τη ζάχαρη και τη μαγιά και αφήνουμε στην άκρη περίπου 10 λεπτά ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το βούτυρο και το αυγό ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας καλά. Όταν η ζύμη γίνει λεία και ελαστική τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη για περίπου μία ώρα να φουσκώσει.

Μετά από την μία ώρα τη ζυμώνουμε να φύγει ο αέρας και τη χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια.
Ανοίγουμε τα μπαλάκια σε στρογγυλό λεπτό φύλλο και βάζουμε τη γέμιση της επιλογής μας ( κιμά, τυρί, λουκάνικο).
Τα διπλώνουμε και τα κλείνουμε καλά. Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές γυρίζοντας τα συνέχεια μέσα στο λάδι.
Τα αφαιρούμε τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λάδι και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
Σερβίρονται ζεστά. Μπορείτε να τα γεμίσετε με κιμά, τυρί, λουκάνικο.
Η ζύμη είναι φανταστική!!!!

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤηγανίτα πατάτας γεμιστή με κιμά
Επόμενο άρθροΣτιφάδο Κρεάτος με πουρε ή ζυμαρικά