Πιροσκί! Με πατάτα και μυρωδικά.

Yλικά

➡️Για την ζύμη: 600γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
➡️1 φακελάκι ξηρή μαγιά
➡️1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
➡️ 1 κ.γλυκου αλάτι
➡️ Τον ζωμό από τις πατάτες που θα βράσουμε και χλιαρό νερό.
➡️Για την γέμιση: 8 πατάτες μέτριες βρασμένες
➡️1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ξερό
(Μπορείτε να βάλετε και φρέσκο)
➡️300γρ. Τυρί φέτα τριμμένη
➡️ Αλάτι κατά βούληση και πιπέρι
➡️ Πάπρικα γλυκιά και άνηθο.
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα!

Εκτέλεση

Πρώτα βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε και κρατάμε τον ζωμό. Σ’ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με όλα τα υλικά και ρίχνουμε τον ζωμό κι αρχίζουμε να κάνουμε την ζύμη. Αν τελειώσει ο ζωμός ρίχνουμε χλιαρό νερό. Όσο χρειάζεται. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή κι εύπλαστη. Να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.

Με ένα πηρούνι λιώνουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και ρίχνουμε την φέτα τριμμένη τον άνηθο και το κρεμμύδι το οποίο το έχουμε σωταρει σε λίγο ελαιόλαδο. Αλάτι πιπέρι κατά βούληση και πάπρικα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Κόβουμε την ζύμη σε μέγεθος που θέλουμε και ανοίγουμε το φύλλο και βάζουμε 1 γεμάτο κουτάλι γλυκού από την γέμιση.

Κλείνουμε καλά τις άκρες. Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο. Μέτρια φωτιά. Όταν βγάζουμε τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει τα περιττά λάδια.

Καλό απόγευμα! 

ΠΗΓΗ: ΓΙΩΤΑ ΜΠΟΤΑΙΤΗ

Προηγούμενο άρθροΠίτα με κιμά και πράσο
Επόμενο άρθροΤιρογιες τις έλεγε η γιαγιά μου. Έμαθα να τις φτιάχνω από αυτήν.