Πιτάκια απο τηγανιτές πατάτες

Συστατικά

2 ½ κιλά πατάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες πολύ λεπτά
1 κίτρινο κρεμμύδι, τριμμένο πολύ ψιλό
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λάδι για τηγάνισμα

Κατευθύνσεις

Αφού τρίψετε τις πατάτες, χρησιμοποιώντας μια πετσέτα, στύψτε καλά όλα τα υγρά από τις πατάτες.
Βάλτε τις στραγγισμένες πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ με το τριμμένο κρεμμύδι, το αλάτι, τα αυγά και το αλεύρι.
Ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας, όπως θέλετε κάπως κολλώδες. Προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι αν είναι πολύ κολλώδες
Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι. Βάζουμε ⅓ έως ½ φλιτζάνι μείγμα στο ζεστό τηγάνι.

Τηγανίζουμε για τρία έως πέντε λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσουν. Στραγγίζουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας
Σερβίρετε αμέσως, με κάποια σάλτσα BBQ ή ακόμα και γιαούρτι. Αυτά θα μπορούσαν επίσης να σερβιριστούν με κρέας και μια σάλτσα,
χρησιμοποιώντας αυτά ως συνοδευτικό.

Καλή Απόλαυση!

ΠΗΓΗ: Yassine Mhd

Προηγούμενο άρθροΣπιτικά κριτσίνια με σκόρδο – Μην χάσετε αυτή τη συνταγή 😋
Επόμενο άρθροΚοτόπιτα με έτοιμο φύλλο σφολιάτας