Πιταράκια με τυρί

Εκτέλεση

500 ml γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
200 γραμμάρια ζάχαρη,
25 γραμμάρια μαγιά
1.200 γραμμάρια κοσκινισμένο αλεύρι (+-)
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ (18 γραμμάρια),
2 αυγά
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

Γέμιση τυριού

500 γραμμάρια μυζήθρα νωπή, καλά στραγγιγμένη,
100 γραμμάρια ζάχαρη,
1 ζάχαρη βανίλια,
1 αυγό,
3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι

Εκτέλεση

Βράζετε 500 ml γάλα, το κρυώνετε αλλά να είναι ζεστό, προσθέτετε αλάτι, ζάχαρη, 25 γραμμάρια μαγιά διαλλυμένη στο γάλα – ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί, προσθέτοντας σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρικαι μπέικιν πάουντερ, αυγά 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος – ζυμώνουμε τη ζύμη.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστει για 2 ώρες.
Όταν η ζύμη φουσκώσει για πρώτη φορά, τη ζυμώνουμε ελαφρά, αφήνουμε τη ζύμη να ξαναφουσκώσει και μετά τη χωρίζουμε σε μπαλάκια ίδιου βάρους, αφήνουμε τις μπάλες να φουσκώσουν λίγο, τις πατάμε στη μέση με τη βοήθεια ενός ποτηριού και απλώνουμε τη γέμιση τυριού.

Για την γέμιση
Χτυπάμε μ ένα μπλέντερ ανθότυρο, ζάχαρη, ζάχαρη βανίλια, αυγό, 3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι. Αφήνουμε τη σφολιάτα να φουσκώσει ξανά με τη γέμιση για 15 λεπτά.
Αλείφουμε με αυγό.
Ψήνουμε σε θερμοκρασία 200 βαθμών μέχρι να ροδίσουν.

Να το απολαύσετε και να τα πετύχετε)))😋

Προηγούμενο άρθροΨωμάκια με νουτέλα…θα τα λατρεψουν παιδιά και μεγάλοι
Επόμενο άρθροΤάρτα μήλου με στρώσεις…χωρίς αυγά