Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν την πρακτική συνταγή για πρωινό Σαββατοκύριακου.

Υλικά

1 ποτήρι νερού Γάλα
1 αυγό
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
150-200 γραμμάρια τσένταρ (1 μεγάλο ποτήρι)
2 φρεσκα κρεμμυδάκια ή μαϊντανό ή άνηθο
2-3 κουταλιές λάδι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το αυγό, το μπεικιν και ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το μισό γάλα και σε λίγο το άλλο μισό. Μετα από 1 λεπτό ανακάτεμα προσθέτουμε το τυρί και σε λίγο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τηγάνι

που έχουμε κάψει ελαφρώς με λίγο λάδι σκεπάζουμε και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά.

Ανοίγουμε το καπάκι βλέπουμε αν έχει τηγανιστεί από κάτω, βουρτσίζουμε με ελαιόλαδο το πάνω μέρος και το γυρνάμε από την ανάποδη. (Για να γυρίσει εγώ κάνω την τεχνική με το πιατο ή το καπακι).


Σκεπαζουμε και τηγανίζουμε για άλλα 2-3 λεπτά και το πρωινό μας είναι έτοιμο

 

Προηγούμενο άρθροΞεχωριστά Τυροκούλουρα Αφρός
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με μανιτάρια και σάλτσα γιαουρτιού στο φούρνο