Προφιτερόλ Οικογενειακό

Προφιτερόλ Οικογενειακό την λάτρεψα την συνταγη αυτη και έκανα καποια αλλαγή στα υλικά και την έφτιαξα στα μέτρα,για όσους κάνουν διατροφή και λυμπιζονται γλυκά και λένε δεν τρώμε. Τώρα τρώμε χωρίς τύψεις.

Συστατικά

Σάλτσα σοκολάτας
1,2 λίτρα γάλα
50 g κακάο σε σκόνη
120 γρ. αλεύρι
400 γρ. απλή ζάχαρη ή 200 γρ στεβια

Κρέμα γάλακτος
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη

Για τα Σου
250 γρ. νερό
125 γρ. βούτυρο
125 γρ. αλεύρι
3 αυγά
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Προετοιμασία

Σάλτσα σοκολάτας

Κοσκινίστε το αλεύρι και το κακάο σε μια κατσαρόλα, προσθέστε τη ζάχαρη και το γάλα, ανακατέψτε και μαγειρέψτε για 8-10 λεπτά μέχρι να πήξει.

Για την σαντιγι:
Βάλτε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ ανάμειξης, χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να γίνει κρέμα και βάλτε το στο ψυγείο.

Για τα Σου

Βράζετε το νερό με το βούτυρο, προσθέτετε το κοσκινισμένο αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι τα υλικά να γίνουν ομοιογενή.
Τοποθετήστε τη σάλτσα σοκολάτας σε ένα μπολ, γεμίστε  τα σου με τη σαντιγί και τοποθετήστε την πάνω από τη σάλτσα, εναλλάσσοντας τη σάλτσα με τα Σου, τελειώνοντας με τη σάλτσα ψιλοτριβουμε σοκολάτα και γαρνίροντας με σαντιγί.
Για να ελέγξετε ότι το Σου  έχει ψηθεί, κόψτε το σου στη μέση πριν το βγάλετε από το φούρνο.
Το εσωτερικό πρέπει να είναι κενό και τελείως στεγνό. αλλιώς συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα ακόμα λεπτά.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Προφιτερόλ νηστίσιμο!

Νηστισιμο Προφιτερολ

Κρέμα λευκή
600ml νερό
280 γρ ζάχαρη
180γρ νισεστε
2 κ.σ φυτική μαργαρίνη
2 βανιλιες
Χυμός 2 πορτοκαλιών

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολακι ρίχνουμε το κρύο νερό με το νισεστε να διαλυθεί και προσθέτουμε τη ζάχαρη το χυμό πορτοκαλιού και τα βαζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας καλα μέχρι να αρχίσει να πηζει. Τέλος ρίχνουμε τη μαργαρίνη και τη βανίλια. Το βάζουμε απ τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Κρέμα σοκολάτας
500ml νερό
180 γρ ζάχαρη
80 γρ αγλυκο κακάο
40 γρ νιζεστε
40 γρ αλεύρι
80γρ κουβερτούρα
2 βανίλιες

Σε κατσαρόλακι ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη να λιώσει στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο το νισεστε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πηζει. Τραβάμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα και τη βανίλια.
Συναρμολογηση :
Σε ατομικα μπολάκια ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας λευκή κρέμα, λίγα μπισκότα τριμμενα και από πάνω κρέμα σοκολάτας.
Αν θέλουμε να κάνουμε το γλυκό μας αλάδωτο, θα παραλειψουμε τη μαργαρίνη και τα μπισκοτα και ενδιάμεσα θα βάλουμε φρυγανιά σιροπιαστή.
Αντί για σου βάζουμε μπισκότα τύπου πτι-μπερ ή Μιράντα. Μπορούμε να βάλουμε κομματάκια από κέικ ή λουκουμάδες και να τους γεμίσουμε με τη λευκή κρέμα.
Μπορούμε να στολίσουμε το προφιτερόλ με φυτική σαντιγί και αμύγδαλα τριμμενα.
Καλή επιτυχία!!!!!

Προηγούμενο άρθροΠαπουτσάκια χωρίς μπεσαμέλ
Επόμενο άρθροΤραβηχτή Σπανακοτυρόπιτα