Συστατικά
ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ:
1/3 φλιτζάνι ζεστό γάλα (45 C)
2 και 1/4 κουταλάκια ενεργής ξηρής μαγιάς (1 πακέτο)
1 μεγάλο αυγό
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ: 
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά χτυπημένα ελαφρά
1 και 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι αλάτι
170 gr αλατισμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
ΓΙΑ ΤHN ΕΠΆΛΕΙΨΗ
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλιά της σούπας γάλα

Εκτέλεση

Στο μπολ ενός μίξερ, προσθέστε τη μαγιά, το γάλα, το αυγό και ένα φλιτζάνι αλεύρι από όλες τις χρήσεις. Αναμιγνύεται με μια λαστιχένια σπάτουλα μέχρι να συνδυαστούν.

Πασπαλίστε το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι αλεύρι από πάνω για να καλύψετε το μείγμα. Αφήστε το να σταθεί για περίπου 40-45 λεπτά. Θα υπάρξουν ρωγμές στην επιφάνεια του αλευριού σε αυτό το σημείο.

Προσθέστε τη ζάχαρη, το αλάτι, τα αυγά και 1 φλιτζάνι αλεύρι στο μπολ με το μείγμα της μαγιάς. Χρησιμοποιώντας ένα γάντζο ζύμης, βάλτε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου ένα λεπτό, μέχρις ότου το μείγμα να αναμειχθεί καλά. Προσθέστε το υπόλοιπο μισό φλιτζάνι αλεύρι και βάλτε το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα. Συνεχίστε να χτυπάτε, ξύνοντας το μπολ όσο χρειάζεται, για περίπου 15-20 λεπτά. Θα καταλάβετε πότε η ζύμη είναι έτοιμη αν μαζευτεί στο κέντρο του μπολ, και επίσης κολλήσει στον γάντζο της ζύμης.

Θα πρέπει να δείτε τη ζύμη να χτυπάει τις πλευρές του μπολ, και να περιστρέφεται με το γάντζο της ζύμης. Θα πρέπει επίσης να ακούσετε σαν χτυπάει “χαστουκια” τις πλευρές του μπολ. (Αν δεν το βλέπετε αυτό μετά από δέκα λεπτά στην ανάμειξη, πασπαλίστε περίπου 2 -3 κουταλιές της σούπας αλεύρι στο μπολ. ​​Συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να φτάσετε στο στάδιο αυτό, αφήνοντας τη ζύμη συνολικά περίπου 15-20 λεπτά στο μείκτη).

Τώρα προσθέστε λίγο το βούτυρο. Βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο είναι σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά όχι ζεστό. Θα πρέπει να είναι αρκετά μαλακό και εύκαμπτο.  Όταν προσθέτετε το βούτυρο, η ζύμη θα υποχωρήσει ξανά για μια στιγμή.

Συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να ακούσετε ξανά να χτυπάει τις πλευρές. Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου 5 λεπτά. Η ζύμη τώρα, για άλλη μια φορά, προσκολλάται στο άγκιστρο του μίξερ. Η ζύμη είναι κολλώδης αλλά λαμπερή σε αυτό το σημείο.


Τοποθετήστε τη μπάλα της ζύμης σε ένα λαδωμένο μπολ και καλύψτε με ένα πλαστικό περιτύλιγμα. Αφήστε την σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να διπλασιαστεί το μέγεθος, περίπου 2 ώρες.

Αφού η ζύμη διπλασιαστεί σε μέγεθος, απλώς το ανασηκώστε σε τμήματα γύρω γύρω την ζύμη, και στη συνέχεια να την αφήσετε να πέσει πίσω στο κύπελλο (σαν να την ξεφουσκώνουμε, αλλά πολύ απαλά, μην πιέζετε την ζύμη προς τα κάτω με τα χέρια).

Καλύψτε ξανά το δοχείο με πλαστικό περιτύλιγμα και βάλτε στο ψυγείο για 6 ώρες ή για μια νύχτα. Η ζύμη θα διπλασιαστεί σε μέγεθος και πάλι

Μετά από το ψυγέιο, πρέπει να διαιρέσετε τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη. Οταν η ζύμη είναι ακόμα κρύα από το ψυγείο, διαιρέστε όσο καλύτερα μπορείτε για να έχετε τρία ίσα μέρη.

Χρησιμοποιώντας μία ζυγαριά, κάθε τμήμα πρέπει να ζυγίζει περίπου 315-350 γραμμάρια. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, βάζετε κάθε τμήμα ζύμης και χρησιμοποιώντας τις παλάμες σας και πιέζοντας την κάνετε ένα κορδόνι χοντρό. Συνεχίστε να το κυλάτε μέχρι να φτάσει τα 80 εκ. Αν έχετε πολύ ζέστη στην κουζίνα σας , δουλέψτε μία ζύμη τη φορά και τα άλλα δύο μέρη να είναι στο ψυγείο. Ομοίως, εάν αισθάνεστε ότι η ζύμη σας είναι ζεστή και κολλάει βάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον δέκα λεπτά πριν συνεχίσετε να την ανοίγετε σε κορδόνι.
Τώρα που έχετε τρία μακρά κορδόνια, κάνετε ένα πλέξιμο σαν κοτσίδα. 

Μόλις ολοκληρωθεί το πλέξιμο, σχηματίστε έναν κύκλο, συνδέοντας τα δύο άκρα της πλεξούδας και πιέζοντας τα άκρα μαζί για να σφραγιστεί. Βάλτε αυτή τη ζύμη σε σε μεγάλο ταψί που έχετε πρώτα στρώσει με χαρτί ψησίματος .

Καλύψτε χαλαρά με πλαστικό περιτύλιγμα. Αφήστε αυτό να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 2 ώρες μέχρις ότου το μέγεθος διπλασιαστεί.
Προθερμάνετε το φούρνο στα 180 βαθμούς. Χτυπήστε ένα αυγό με 1 κουταλιά της σούπας γάλα για να κάνετε την επάλειψη. Χρησιμοποιώντας μια βούρτσα ζύμης, βουρτσίστε απαλά την επιφάνεια της ζύμης του μπριός. Βάλτε  μια καλή ποσότητα του μείγματος, αλλά προσέξτε να μην αφήσετε το υγρό να στάξει. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια του μπριος να είναι ελαφρώς χρυσή. Μπορείτε να το γλασάρετε με κάτι της επιλογή σας ή αφήστε το έτσι απλά

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο8 λαχανικά που είναι πιο υγιεινά όταν μαγειρευτούν
Επόμενο άρθροΓιουβέτσι με Κεφτεδάκια