Συνέχεια άρθρου…

6. Πώς πρέπει να καθαρίσω το εξωτερικό ενός ψυγείου ανοξείδωτο ;

Σκουπίστε την επιφάνεια με ένα μαλακό, υγρό πανί και μια σταγόνα σαπούνι πιάτων.
Βεβαιωθείτε ότι το σαπούνι πιάτων σας δεν περιέχει χλώριο, το οποίο μπορεί να καταστρέψει το φινίρισμα. Αυτό πρέπει να είναι το μόνο που χρειάζεστε για να απομακρύνετε τη σκόνη και τη βρωμιά της καθημερινότητας. Συνεχίστε σκουπίζοντάς το με ένα καθαρό, υγρό πανί και μετά ένα στεγνό.
Εάν έχετε λεκέδες που απλά δεν θα ξεκολλήσουν, ίσως χρειαστεί να πάρετε ένα καθαριστικό που έχει σχεδιαστεί ειδικά για ανοξείδωτο χάλυβα. Μπορείτε να βρείτε αυτά τα καθαριστικά στο διαδίκτυο ή οπουδήποτε πωλούνται προϊόντα καθαρισμού, αλλά μην σπαταλάτε τα χρήματά σας —το απλό σαπούνι πιάτων και το νερό συνήθως κάνουν την δουλεια.
Μην χρησιμοποιείτε ποτέ λειαντικά καθαριστικά ή σφουγγάρια σε συσκευές από ανοξείδωτο χάλυβα—μπορεί να γρατσουνίσουν μόνιμα την επιφάνεια.

7. Πώς μπορώ να καθαρισω τα λάστιχα γύρω από την πόρτα;

Χρησιμοποιήστε ένα πανί εμποτισμένο με ζεστό νερό και σαπούνι πιάτων για να καθαρίσετε τις τσιμούχες της πόρτας.
Τεχνικά αποκαλούμενες “φλάντζες”, τα λαστιχένια γύρω από την πόρτα του ψυγείου σας μπορούν να μαζέψουν πολλά ψίχουλα και υπολείμματα.
Σκουπίστε τα και μετά τρίψτε λίγη βαζελίνη κατά μήκος του καουτσούκ για να το μαλακώσετε.
Η διατήρηση της φλάντζας καθαρής βοηθάει την πόρτα του ψυγείου σας να διατηρεί σφιχτή σφράγιση, γεγονός που την καθιστά πιο ενεργειακά αποδοτική.
Ενώ καθαρίζετε, ψάξτε για τυχόν ρωγμές ή σκισίματα στο λάστιχο, που μπορεί να εμποδίσουν το ψυγείο σας να σφραγίσει καλα.

8. Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω τα πηνία του συμπυκνωτή;

Καθαρίζετε τα πηνία συμπυκνωτή του ψυγείου σας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.
Επειδή τα πηνία συμπυκνωτή του ψυγείου σας είναι εκτεθειμένα, συσσωρεύουν σκόνη με την πάροδο του χρόνου.
Αποσυνδέστε το ψυγείο σας, μετά πάρτε μια ηλεκτρική σκούπα με εξάρτημα βούρτσας και βουρτσίστε απαλά τη σκόνη από τα πηνία.
Παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος της σκόνης θα απορροφηθεί με ηλεκτρική σκούπα, ίσως πρεπει να φοράτε μάσκα ενώ το κάνετε αυτό, ειδικά εάν έχετε αλλεργίες στη σκόνη.
Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα πηνίου συμπυκνωτή για πιο λεπτομερή καθαρισμό.

9. Πώς μπορώ να απαλλαγώ από τις κολλώδεις βρωμιές ή τα υπολείμματα;

Ξεκινήστε με ζεστό νερό με σαπούνι και μετά χρησιμοποιήστε λάδι για να αφαιρέσετε το υπόλοιπο.
Τα περισσότερα κολλώδη υπολείμματα θα αφαιρεθούν εάν τους βάλετε ένα πανί εμποτισμένο με ζεστό σαπουνόνερο για ένα λεπτό περίπου για να το χαλαρώσετε. Εάν υπάρχουν ακόμα υπολείμματα, οποιοδήποτε είδος λαδιού (όπως φυτικά λάδια ή ακόμα και λιπος) θα πρέπει να το απομακρύνει.
Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μια μπατονέτα βουτηγμένη σε οινόπνευμα εντριβής. Μουλιάστε τα υπολείμματα για ένα λεπτό και μετά σκουπίστε τα.
Εάν αφαιρέσετε τα υπολείμματα με λάδι, καθαρίστε την περιοχή μετά με ένα πανί εμποτισμένο σε ζεστό νερό με σαπούνι για να αφαιρέσετε το λάδι.

10. Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω το ψυγείο μου;

Καθαρίζετε το ψυγείο σας σε βάθος κάθε 3-6 μήνες.
Το πόσο συχνά καθαρίζετε το ψυγείο σας εξαρτάται πραγματικά από το πόση κίνηση έχει. Σε ένα μεγαλύτερο νοικοκυριό με πολλά άτομα συνεχώς μέσα και έξω από το ψυγείο, προγραμματίστε να το καθαρίζετε πιο συχνά. Τουλάχιστον, ωστόσο, θα πρέπει να καθαρίζετε καλα το ψυγείο σας τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο για να διατηρείται η βέλτιστη λειτουργία του.
Προσπαθείτε να καθαρίζετε τυχόν διαρροές απο φαγητα το συντομότερο δυνατό. Μόλις στεγνώσει κάτι, είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαριστεί

11. Τι μπορώ να κάνω για να αποτρέψω τις οσμές μεταξύ των καθαρισμών;

Βάλτε ένα ανοιχτό κουτί μαγειρική σόδα στο πίσω μέρος του ψυγείου για να απορροφήσει τις οσμές.
Η μαγειρική σόδα είναι ένας φυσικός απορροφητής οσμών χωρίς δικό της άρωμα, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως μεταφέρει διαφορετικές μυρωδιές στο φαγητό σας. Το κουτί λειτουργεί για αυτό το σκοπό για μερικούς μήνες, μετά από τους οποίους θα πρέπει να το αλλάξετε.
Εάν ο χώρος στο ψυγείο σας είναι περιορισμένος, αγοράστε ένα αποσμητικό ψυγείου που θα κολλάει στο πλάι ή στο πίσω μέρος του ψυγείου σας.
Αυτά είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο ή οπουδήποτε θα αγοράζατε κανονικά προϊόντα καθαρισμού.

1
2
Προηγούμενο άρθροΑυγά με τηγανητές πατάτες…Πολύ απλό στην παρασκευή του και εξαιρετικά νόστιμο 😋
Επόμενο άρθροΜαυρομάτικα φασόλια με χόρτα (Νηστίσιμο)