Υγρό κέικ καρύδας

Αυτό το κέικ καρύδας είναι τόσο απλό και γρήγορο να μαζέψει. Είναι μια τέλεια επιλογή όταν έχετε επισκέπτες της τελευταίας στιγμής

Συστατικά :

3 αυγά … θερμοκρασία δωματίου
ζάχαρη 1 φλιτζάνι
πλήρες γάλα 1/2 φλιτζάνι
λάδι 3/4 Κύπελλο
τεμαχισμένη καρύδα 1 φλιτζάνι
για όλους τους σκοπούς αλεύρι 2 φλιτζάνια
σκόνη ψησίματος 3/4 κουταλιές της σούπας
σκόνη βανίλιας 1 κουταλιά της σούπας

θερμοκρασία φούρνου 170 ° C
20 εκ φόρμα για κέικ

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και ρίχνουμε στο μπολ τα 3 αυγά τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και στη συνέχεια τα χτυπάμε με το μίξερ έως ότου να ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα, το λάδι, την βανίλια και στο τέλος ρίχνουμε την τριμμένη καρύδα ή ανακατεύουμε με το σύρμα να ενσωματωθεί.
Κοκκίνιζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα για να πάρουμε μία ωραία υγρή ζύμη.

Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα στην οποία έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς 35 με 40 λεπτά
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυάσει
Αλείφουμε το κείκ με μία μαρμελάδα ροδάκινο ή όποια άλλη έχετε και πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα και
το κέικ είναι έτοιμο

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚριτσίνια Τραγανά … τέλεια με ένα ποτήρι μπύρα
Επόμενο άρθροΜαμαλίγκα χωρίς φύλλο