Ραβανί με κρέμα 🥮

Τις γιορτές εφαγε ο Κρις αυτο γλυκό. Του άρεσε πολύ και με διέταξε να του το φτιάξω.
Είναι η πρώτη φορά που ετοιμάζω μια τέτοια κρέμα, οπότε δέχομαι την κριτική.
Αν το αποφασίσετε, μπορείτε να ετοιμάσετε μόνο το ραβανι και να μην το καλύψετε με κρέμα, αλλά μόνο να το σιροπιάσετε.

Υλικα:

για το ραβανι:
3 αυγά
2/3 κουπας γιαούρτι
½ κουπα λάδι (η συνταγή θέλει 1 κουπα, αλλά ποτέ δεν θα πρόσθετα τόσο πολύ)
100 γρ σιμιγδάλι
140 γρ ζάχαρη
αλεύρι – 200 g.
μπέικιν πάουντερ – 1 κουτ.
βανίλια
φλούδα πορτοκαλιού

για το σιρόπι:
1 ½ κουπα νερό
150 γρ ζάχαρη
βανίλια
ξύσμα λάιμ

για την κρέμα:
1 λίτρο φρέσκο ​​γάλα
120 γρ ζάχαρη άχνη
4 κ.σ. κορν φλαουερ
4 κ.σ. αλεύρι
1 κρόκο αυγού
βανίλια

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε με μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε ξανά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και τη φλούδα πορτοκαλιού. Χτυπήστε απαλά.
Προσθέστε λίγο λίγο το στεγνό μείγμα χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα.
Ανακατεύουμε καλά για να μην σχηματιστούν σβώλοι στο αλεύρι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε κατάλληλο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.

Ρίξτε τα υλικά για το σιρόπι ζάχαρης σε ένα δοχείο και αφήστε το να βράσει για 4-5 λεπτά.
Το σιρόπι δεν πρέπει να βράζει, αλλά ελαφρώς καυτό όταν σιροπιάζετε το ραβανι.
Περιχύνουμε το ραβανι με το ζεστό σιρόπι, αλλά μην ρίχνουμε όλο το σιρόπι με τη μία. Σιροπιάστε πολλές φορές.

Δείτε την συνέχεια στνν επόμενη σελίδα

1
2
Προηγούμενο άρθροΚολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και λαχανικά
Επόμενο άρθροΣουδάκια με κρέμα