Εύκολο ραβανι με σιμιγδαλι ψιλό

Τι θα χρειαστούμε:

150 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια βούτυρο
60 γραμμάρια αλεύρι φαριν απ
5 αυγά
250 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν
ξύσμα λεμονιού
1 βανίλια

Σιρόπι
3 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
χυμό από 1 λεμόνι
μία βανίλια

Πως το φτιάχνουμε

Χτυπάμε τα αυγά μαρέγκα αφού προσθέσουμε ένα κουταλάκι ζάχαρη από αυτή που έχουμε μετά χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη τα κροκάδια και το ξύσμα λεμονιού.
Ρίχνουμε το αλεύρι με το baking κοσκινισμένα και τέλος το σιμιγδάλι προσθέτουμε τη μαρέγκα την ανακατεύουμε με το κουτάλι κέικ όχι με το μίξερ ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς

Η Συνταγή είναι της Φίλης μας Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΚοτόπιτα με ρύζι….από το τετράδιο της Γιαγιάς
Επόμενο άρθροΓιουβέτσι με μανιτάρια