Ρολό κρέατος με μανιτάρια

Θα χρειαστείτε:

1 κιλό χοιρινό
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
100 γρ. σκληρό τυρί κιτρινο
κρεμμυδι
μαϊντανός και άνηθος
σκόρδο
μπαχαρικά

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας και μετά το κόβουμε στη μέση στο κέντρο. Μετά από αυτό, κάντε μια τομή στη δεξιά πλευρά του κέντρου, χωρίς να το κοψετε μεχρι κάτω 1 cm και επαναλάβετε ξανά τις
περιγραφόμενες ενέργειες στην αριστερή πλευρά.
Στρώνουμε το κρέας και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Χτυπάμε το φιλέτο σε πάχος περίπου 1,5 εκ., το αλατοπιπερώνουμε με μπαχαρικά και μην ξεχάσουμε να αλατίσουμε.
Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι.

Βράστε τα μανιτάρια (με την προϋπόθεση ότι δεν επιλέξατε μανιτάρια – τα μανιτάρια πορτσίνι επίσης δεν χρειάζονται βράσιμο), θα χρειαστούν περίπου 20 λεπτά.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια και τηγανίζουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό – περίπου 10 λεπτά.
Ρίχνουμε λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Μην ξεχάσετε να ανακατεψτε το κρεμμυδι κατά τη διαδικασία του τηγανίσματος. Αλατοπιπερώνουμε τα τηγανητά μανιτάρια.
Τρίβουμε το τυρί στον χοντρό τρίφτη, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο.
Τοποθετήστε λωρίδες από μανιτάρια, τυρί και άνηθο με μαϊντανό στις άκρες του χοιρινού φιλέτου – σχηματίστε ρολό.

Σύσταση:
Για να διατηρήσετε την ακεραιότητα του ρολού, χρησιμοποιήστε χοντρές κλωστές ή στερεώστε το κρέας με οδοντογλυφίδες.
Ψήνουμε το ρολό, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο, σε θερμοκρασία 180 βαθμών για 1,5 ώρα περίπου.
Για να πάρετε μια ωράια κρούστα, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο από την κορυφή και διατηρήστε το ταψι στο φούρνο για λίγα λεπτά, αναβοντας το γκριλ.

Καλή Απόλαυση

Світ рецептів

Προηγούμενο άρθροΚαρυδόπιτα με σοκολάτα…έγινε φανταστική
Επόμενο άρθροΜπουγάτσα παραδοσιακή Αχαΐας