Κίτρινο ρύζι με κρόκο Κοζάνης

Υλικά

3 φλιτζάνια του εσπρέσσο ρύζι γλασέ
1 μικρό καρότο (χοντροτριμμένο)
10 φλιτζάνια του εσπρέσσο νερό
½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2-3 κσ καλαμποκι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. Χωριό Soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος ανάλατο
15-18 ίνες κρόκου Κοζάνης (σαφράν)
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 1 λεπτό.
Κατόπιν, προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το νερό, το σαφράν, το καρότο, καλαμποκι το αλατοπίπερο και βράζουμε μέχρι να
χυλώσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και δένουμε με το βούτυρο, και το χυμό λεμονιού
ανακατεύουμε καλά το βάζουμε σε μια φόρμα.
Αφήνουμε να κρυώσει και το γυρίζουμε σε μία πιατέλα

Είναι Φανταστικό

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό κλέφτικο στην σακούλα
Επόμενο άρθροΜπριζόλες ντυμένες με ντομάτα μανιτάρια και τυρί. Ουάου, πόσο νόστιμο!