Ρώσικα μπισκότα

Υλικά

4 – 5 σπόρους κάρδαμου ,
1 κουταλάκι κανέλα ,
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ ,
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
200 γρ γάλα ,
200 γραμμάρια ζάχαρη
150 γραμμάρια αλεύρι
2 κουταλιές γεμάτες κακάο ,
80 γραμμάρια ηλιέλαιο,
2 κουταλιές της σούπας κακάο ,
1 κρόκο αυγού
1 πρέζα αλάτι
30 γραμμάρια μπεικιν πάουντερ
400 γραμμάρια αλεύρι

Επικάλυψη

1 ασπράδι αβγού
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Στο γουδί βάζω το κάρδαμο , κανέλα , τζίντζερ , μοσχοκάρυδο και τα χτυπάω , τα κοσκινίζω καλά και τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολ ,
Βάζω στην κατσαρόλα το γάλα , τα μπαχαρικά και το βράζω σε μέτρια προς ψηλή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση
Σε ένα μπολ βάζω 200 γραμμάρια ζάχαρη και 150 γραμμάρια αλεύρι προσθέτω κακάο , ηλιέλαιο, 2 κουταλιές της σούπας κακάο , 1 κρόκο αυγού
και σιγά σιγά το γάλα με τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά

Προσθέτω μια πρέζα αλάτι και το μπεικιν πάουντερ Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτω το αλεύρι όσο χρειάζεται μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη
Απλώνουμε λίγο αλεύρι σε καθαρή επιφάνεια και ανοίγουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει ένα φύλλο πάχους περίπου μισού εκατοστού.
Με ένα μέτριο ποτήρι κόβω τη ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια αφού πλάσω ότι περισσεύει απλώνω ξανά και κόβω μέχρι να τελειώσει η ζύμη .
Βάζω αραιά σε ταψί τα μπισκότα. Αφού στρώσω λαδόκολλα ψήνω σε δόσεις στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά .

Σε ένα μικρό μπολ το ασπράδι αβγού μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και προσθέτω όση ζάχαρη άχνη χρειάζεται μέχρι να γίνει ένα μέτρια αραιό μείγμα
αυτό θα είναι η επικάλυψη των μπισκότων, στρώνω ένα ένα τα μπισκότα και τα αφήνω να στεγνώσουν όλη τη νύχτα.

Καλή σας όρεξη

Προηγούμενο άρθροΑμυγδαλωτά
Επόμενο άρθροΧοιρινό ψητό με πατάτες και καρότο