Ρώσικη Σαλάτα

Απαραίτητα προϊόντα

για μαγιονέζα:
2 κρόκους αυγών (βιολογικά)
1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
300 ml σπορέλαιο
1 κ.σ. λευκό ξίδι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για τη σαλάτα:
2 βραστά αυγά
2-3 πατάτες βραστές
2-4 τουρσιά αγγουριού
2 καρότα τουρσί ή βραστα
1/3 κουπα βρασμένος αρακάς
1/3 κουπα ζαμπον 

Εκτέλεση:

Για τη σπιτική μαγιονέζα
Βάζουμε πρώτα τους κρόκους σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη. Λίγο λίγο, και πάντα ανακατεύοντας, ρίχνουμε το σπορέλαιο με ροή κλωστής.
Στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι και το ξίδι.
Προς το τέλος του ανακατέματος δυναμώνουμε τις κινήσεις μας για να πήξει καλά η μαγιονέζα και να γίνει σατινέ.
Τη διατηρούμε για 3-4 μέρες στο ψυγείο.

Τα αγγούρια τουρσί, τα καρότα, οι πατατες και το ζαμπον κόβονται σε μικρούς κύβους. Τα αυγά βράζονται, ξεφλουδίζονται και κόβονται. Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε φέτες.
Ο αρακάς (αν δεν είναι σε κονσέρβα) βράζεται επίσης.
Προσθέστε τα ψιλοκομμένα προϊόντα στην μαγιονέζα και ανακατέψτε καλά.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Iliana Ikonomova

Προηγούμενο άρθροΑρνάκι Βραστό: Η Νοστιμιά που Ξεχειλίζει
Επόμενο άρθροΜακαρονόπιτα παραδοσιακή