Σαλάμι-κορμός σοκολάτας

Σαλάμι – Κορμός σοκολάτας, ψάχνετε ένα εύκολο και νόστιμο επιδόρπιο για ένα σνακ στο γραφείο ή στο σχολείο; Δοκιμάστε αυτό το νόστιμο σαλάμι σοκολάτας.

Υλικά

Μπισκότα χωρίς άρωμα 400 γρ.
Γάλα 4-5 κουταλιές της σούπας.
Σκόνη κακάο 3 κουταλιές της σούπας l.
Ζάχαρη1 φλιτζάνι
Καθαρισμένα καρύδια1 φλιτζάνι
Βούτυρο300 γρ.

Προετοιμασία:

Σπάστε τα μισά μπισκότα σε μικρά κομμάτια με έναν πλάστη ή με ένα σπαστήρα. Τα υπόλοιπα τα αλέθετε σε μπελεντερ.
Ψιλοκόψτε τα καρύδια σε χοντρα κομματακια. Ανακατέψτε τους ξηρούς καρπούς και τα κομμάτια μπισκότων και αφήστε τα στην άκρη προς το παρόν.
Κρατήστε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και κόψτε το σε μικρά κομμάτια.
Ανακατέψτε το κακάο με τη ζάχαρη, ρίξτε το γάλα και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς και χωρίς να αφήσετε το μείγμα να βράσει.

Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τα μπισκότα απο το μπλεντερ και ανακατέψτε ξανά. Και ως τελικο βήμα ρίχνουμε μέσα χοντρά
κομματια από μπισκότα με τους ξηρούς καρπούς, ανακατεύουμε πάλι τη σοκολατένια “ζύμη” μας, αλλά πιο προσεκτικά, προσπαθώντας να μη σπάσουμε τα
κομμάτια. Το μείγμα θα πρέπει να είναι πολύ παχύρρευστο.
Απλώνουμε το μείγμα σοκολάτας σε μερίδες σε μεμβράνη και το τυλίγουμε σαν σαλάμι.

Τυλίξτε το καθένα από αυτά σε μεμβράνη και βάλτε τα στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα.

Κορμός σοκολάτας
Λίγο πριν το σερβίρισμα, αφήστε τα να ξεπαγώσουν λίγο: αυτό διαρκεί περίπου πέντε λεπτά, και μετά μπορείτε να τα κόψετε σε φέτες.

Рецепты СССР

Δείτε την συνταγή στο Youtube

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κορμός Σοκολάτας με Μπισκότα και σταφίδες

Υλικά

400 γρ. μπισκότα (τύπου πτι μπερ)
225 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα κακάο
120 γρ. κουβερτούρα
120 γρ. καρύδια, τριμμένα στο μούλτι
80 γρ σταφίδες
6 κ.σ. νερό
6 κ.σ. ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Στη συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνουμε πρώτα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια, στη συνέχεια προσθέτουμε την κουβερτούρα και το νερό και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά μας. Μορφοποιούμε τη ζύμη μας σε ρολό. Πασπαλίζουμε μία επιφάνεια με την άχνη ζάχαρη και κυλάμε πάνω το ρολό μας. Στη συνέχεια τυλίγουμε το ρολό με μία λαδόκολλα ή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 6-12 ώρες.
Όταν παγώσει και σταθεροποιηθεί το κόβουμε σε ροδέλες και το σερβίρουμε.
Μικρά μυστικά
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και λίγα χοντροκομμένα καρύδια μέσα ή άλλους ξηρούς καρπούς. Μπορούμε να το τυλίξουμε και με αλουμινόχαρτο αν θέλουμε.

Υγεία και όμορφη ημέρα

Προηγούμενο άρθροΤρεις Καλύτερες Μαρινάδες για χοιρινό που κάνουν διάσημοι σεφ
Επόμενο άρθροΧοιρινή Τηγανιά με κρεμμύδι και πιπεριές