Σαλάτα Μελιτζάνας
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά + 1 ώρα στο ψυγείο
Συνολικός χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
4-6 μερίδες

 

Υλικά
1 κόκκινη πιπεριά
1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε 4 κομμάτια
1/2 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μέτρια ντομάτα κομματιασμένη
1 κουταλιά φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 μικρή σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
3 κουταλάκια ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ξίδι από κόκκινο κρασί

Σημείωση: Μπορείτε να φτιάξετε τη σαλάτα μια μέρα
νωρίτερα και να τη φυλάξετε στο ψυγείο.

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C και καλύψτε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο.
2. Κόψτε την κόκκινη πιπεριά σε τέταρτα και βγάλτε τους σπόρους. Τοποθετήστε στο
ταψι, με τη μεριά της φλούδας προς τα επάνω, μαζί με τη μελιτζάνα. Ψήστε τες μέχρι να σκά σει η φλούδα της πιπεριάς και η μελιτζάνα να μαλακώσει ώστε να τρυπιέται με ένα πιρούνι.
3. Αφήστε τες να κρυώσουν και μετά αφαιρέστε τη φλούδα τους. Κόψτε την πιπεριά σε
μακριές λεπτές φέτες και ψιλοκόψτε τη μελιτζάνα. Τοποθετήστε τες σε ένα μπολ μαζί με
το κρεμμύδι, την ντομάτα, το μαιντανό και το σκόρδο. Χτυπήστε μαζί το λάδι, το ξίδι και
αλατοπιπερώστε.. Ρίξτε το μείγμα πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε καλά. Καλύψτε τη
σαλάτα και βάλτε τη στο ψυγείο για 1 ώρα πριν τη σερβίρετε.

 

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπουρεκάκια με Ντομάτα καί Μελιτζάνα
Επόμενο άρθροΧταπόδι μαγειρευτό με κόκκινο κρασί: Πλούσια γεύση, μαλακό αποτέλεσμα