Σαλάτα με διάφορα βραστά χόρτα

Αυτά το νόστιμα λαχανικά σερβίρονται εξαιρετικά και ως συνοδευτικό.
Έχει ελαφρώς πικρή γεύση, έντονη και καθοριστική χάρη στο είδος μαγειρέματος.

Υλικά:

3 κιλά διάφορα χόρτα ( αντίδια, σταμναγκάθι, ζοχοί κ.λπ.)
2 σκελίδες σκόρδο
1 Τσίλι
Αλάτι για γεύση.
Ελαιόλαδο για γεύση.
1/2 ποτήρι λευκό κρασί.

Μέθοδος:

Καθαρίζουμε τα χόρτα, αποκτώντας τα πιο τρυφερά φύλλα και βλαστούς. Τα πλένουμε πολύ καλά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι, τις δύο ολόκληρες σκελίδες σκόρδο και την πιπεριά τσίλι, σοτάρουμε και προσθέτουμε τα χόρτα που μόλις στραγγίξαμε από το νερό.
Αλατίζουμε κατά βούληση, προσθέτουμε το κρασί, άλλη μια δόση άφθονο λάδι και σκεπάζουμε με ένα πιάτο λίγο μικρότερο από την κατσαρόλα, το κάνουμε να κολλήσει καλά στα χόρτα και κλείνουμε με το καπάκι.

Είναι σημαντικό τα χόρτα να πνίγονται στο νερό τους, εξ ου και το όνομα της συνταγής, δεν πρέπει να εξατμιστεί έτσι ώστε το λαχανικό να διατηρήσει την ελαφρώς πικρή γεύση του, επομένως είναι σημαντικό να μαγειρεύετε με αυτόν τον τρόπο.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια φωτιά, αφαιρούμε κατά διαστήματα το πιάτο με τη βοήθεια κάποιου κουζινικού σκεύους, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε.
Σχεδόν στο τέλος του μαγειρέματος, το πιάτο μπορεί να αφαιρεθεί.
Όταν τα χόρτα είναι τρυφερά και το νερό έχει σχεδόν απορροφηθεί, μπορείτε να τα σβήσετε.
Θα είναι έτοιμα μετά από περίπου 35 λεπτά μαγειρέματος.

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΠιτάκια με ελιές και φέτα, με χουρμάδες και σοκολάτα ή με ότι γέμιση θέλετε…
Επόμενο άρθροΔίχρωμο Κέικ…Ιδανικό για πρωινό, ένα απαλό, ελαφρύ και εξαιρετικά νόστιμο