Σαλάτα με καστανό ρύζι και σάλτσα λεμονιού με ταχίνι

Συστατικά
Για τη σαλάτα:
1 1/2 φλιτζάνια (250 γραμμάρια) καστανό ρύζι (Agrino bella parboiled)
2 αγγουράκια ή 1 μεγάλο αγγούρι, ψιλοκομμένο
1-2 πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1/4 φλιτζανιού χωρισμένες σε φέτες ελιές, προαιρετικά

Για το dressing λεμονιού – ταχίνι:
1/3 φλιτζάνι ταχίνι (80 γραμμάρια)
4 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
2-3 κουταλιές της σούπας νερό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι
1/2 κουταλάκι κύμινο

Οδηγίες

Μαγειρέψτε το καστανό ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Κάντε τη σαλάτα: Μεταφέρετε το μαγειρεμένο ρύζι και τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε.
Κάντε το dressing: Βάλτε την ταχίνι, 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά νερό σε ένα μπολ ή βάζο και ανακατέψτε με ένα πιρούνι μέχρι να κρεμώσει. Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο χυμό λεμονιού σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
(επειδή το dressing θα αναμιχθεί με τη σαλάτα, όταν το δοκιμάσετε, θα πρέπει να είναι λίγο πιο έντονο από αυτό που θέλετε). Προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας περισσότερο νερό για να επιτύχετε μια ρευστότητα.
Ρίξτε το dressing πάνω από τη σαλάτα ρυζιού και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: thehungrybites.com

Προηγούμενο άρθροΓιουβέτσι με χυλοπίτες
Επόμενο άρθροΓιουβαρλάκια με λαχανικά !!!