Σαλάτα με κόκκινο ρύζι

Ιδανικό για όσους ακολουθούν μια συγκεκριμένη δίαιτα, το κόκκινο ρύζι βοηθά στη μείωση των επιπέδων της «κακής» χοληστερόλης και είναι μια έγκυρη εναλλακτική λύση για το κλασικό ρύζι που χρησιμοποιείται για την παρασκευή νόστιμων θερινών σαλατών.
Σε αυτήν τη συνταγή έχει εμπλουτιστεί με απλά λαχανικά που ενισχύουν τη γεύση που μπορεί να αντικατασταθεί ανάλογα με το γούστο σας.

Συστατικά για 4 άτομα.

360 γρ. Κόκκινο ρύζι
10 κολοκυθάκια μεσαίου-μικρού ρωμαϊκού στιλ
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά ή 2 μικρά (επίσης κίτρινα)
300 γραμμάρια προμαγειρευμένων ρεβίθων
1 σκελίδα σκόρδο
100 ml κρασί και 100 ml νερό
Ε.Β. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Ε.Β. αλάτι και πιπέρι
Ε.Β. φύλλων μαντζουράνας (δεν είναι απαραίτητο) ή βασιλικού
Ν.Β. Τα λαχανικά που θα προστεθούν μπορούν να γευτούν, όπως ρεβίθια, φασόλια, ντοματίνια, καρότα ή, σε κάθε περίπτωση, λαχανικά που είναι σεζόν ή όχι.

Προετοιμασία.

Καθαρίστε και κόψτε τις πιπεριες με τα κολοκυθάκια σε φέτες ή σε κύβους λίγο πολύ ομοιόμορφα.
Στη συνέχεια, φέρτε ένα μεγάλο τηγάνι με τουλάχιστον 5 κουταλιές της σούπας λάδι και το αποφλοιωμένο σκόρδο στη φωτιά σε χαμηλή φλόγα.
Μόλις ροδίσει το σκόρδο, προσθέστε τα κολοκυθάκια, πιπεριές, αλάτι, πιπέρι για γεύση και ανακατέψτε το μαγείρεμα για ένα λεπτό.
Στη συνέχεια, προσθέστε το κρασί με το νερό, ανακατέψτε και κλείστε με το καπάκι ελαφρώς ανοιχτό.


Συνεχίστε το μαγείρεμα για μέγιστο 20-22 λεπτά, ώστε να παραμείνουν πολύ νόστιμοι χυμοί μαγειρέματος Μόλις ετοιμαστεί, προσθέστε τα ρεβίθια και ανακατέψτε για τελευταία φορά.

Τώρα μαγειρέψτε το ρύζι, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, στη συνέχεια στραγγίστε το και ανακατέψτε το στη σάλτσα για ένα λεπτό, προσθέτοντας τα φύλλα μαντζουράνας.

Ετοιμη η Σαλάτας σας

ΠΡΟΣΟΧΗ

*Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ιατρικής γνωμάτευσης και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο. Η χρήση αυτής της ιστοσελίδας και των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν, δεν δημιουργεί μια σχέση γιατρού-ασθενή. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.

Προηγούμενο άρθροΕίναι το πιο Ζουμερό κέικ με καρύδια
Επόμενο άρθροΚολοκυθόπιτα με Μοτσαρέλα