Σαραγλί

Η πιο εύκολη συνταγή για το επιδόρπιο της γιαγιάς, τραγανό σιροπιαστό Σαραγλί! Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη και εύκολη συνταγή!

Υλικά

500gr φύλλο κρούστας
250 gr βούτυρο αγελάδος
400 γραμμάρια καρύδια θρυμματισμένα
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλιά της σούπας ινδοκάρυδο

Σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
2,5 ποτήρια νερό
λίγο λεμόνι ή χυμό πορτοκαλιου
Φλούδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα φύλλο κρούστας το αλείφουμε με βούτυρο βάζουμε πάλι ένα φύλλο από πάνω το αλείφουμε και αυτό
Για τη γέμιση: Αδειάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Πασπαλίζουμε με λίγη από τη γέμιση πάνω από τα φύλλα.Τυλιγουμε με ένα πλαστη στο τελος πιεζουμε να σουρωσει το φύλο και το βγαζουμε απο τον πλάστη. Συνεχιζουμε μεχρι να τελειωσουν τα υλικα. Αμέσως μετά, τοποθετούμε το σαραγλί σε ένα βουτυρωμένο ταψι και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για μία ώρα και 10 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν

Για το σιρόπι:
Τοποθετούμε ένα βαθύ κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, λεμόνι η χυμό & τις φλούδες πορτοκαλιού ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 5 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμα, το αφαιρούμε από το φούρνο, περιχύνουμε το κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά, μέχρι να το απορροφήσουν πλήρως.
Τέλος, σερβίρουμε ή διατηρούμε το σαραγλί εκτός ψυγείου.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Ζαφειρια Μαρακη

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθόπιτα εύκολη στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΚρέμα Κεράσι