Σιροπιαστο κέικ με ινδοκαρυδο και γλάσο σοκολάτας….

Υλικά

Για το κέικ:
(ένα οποιοδήποτε ποτήρι, με αυτό θα μετρήσετε όλα τα υλικά)
3 αυγα,
1/2 ποτήρι ζάχαρη,
1/2 ποτήρι γάλα
1/2 σπορελαιο
1 μπεικιν παουντερ
χυμό από ένα πορτοκάλι ή μια βανίλια,
1,5 ποτηρια ινδοκαρυδο
1 αλεύρι

Σιρόπι:
1 βανίλια,
1/2 ποτήρι νερό
2 κουτ σούπας ζάχαρη

Τα βραζω μαζί για περίπου 5λεπτα…

Γλάσο:
200 μλ γάλα,
200 γρ μαύρη σοκολάτα

Τα βάζω στην φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, μόλις κρυώσει το ρίχνω από πάνω…

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν… Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύω με μια σπάτουλα…
Το ψήνω στος 180° για περίπου 30 λεπτά…
Το σιρόπι το έχω βράσει από πριν, αφού ψηθεί το γλυκό το τρυπάω λίγο με το μαχαίρι και ρίχνω από πάνω το σιρόπι…
Το κεικ γίνεται πολύ αφράτο… Αφού κρυώσει η σοκολάτα λίγο το ρίχνω από πάνω….

Καλή Απόλαυση

Ευχαριστούμε την Ιουλία Τζηκα

Προηγούμενο άρθροΛιγκουίνι με σάλτσα τόνου!
Επόμενο άρθροΜαλακές τυρόπιτες που λιώνουν στο στόμα σας.