Σιροπιαστό γλυκό με καρύδι και σταφίδες

Αυτή η τούρτα τρέλανε κυριολεκτικά τους πάντες στο σπίτι, οπότε σας δίνω τη συνταγή.

Υλικά:

αυγά – 3 τεμ.
αλεύρι – 250 g ζάχαρη
130 g καρύδια –
80 g αλεσμένες σταφίδες –
50 gr λάδι –
½ κουπ. φρέσκο ​​γάλα –
100 g μπέικιν πάουντερ –
Ξύσμα από την φλούδα από ½ πορτοκάλι

Για το σιρόπι

νερό – 3 κουπες –
3 κουπες
χυμός πορτοκαλιού – ανά 1 πορτ.

Εκτέλεση:

Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το λάδι, μετά προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε καλά.
Βάζουμε το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι, ανακατεύουμε και το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, μετά προσθέτουμε την τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού, τα καρύδια και τις σταφίδες, ανακατεύουμε καλά.

Τα αδειάζουμε όλα σε ένα τετράγωνο ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε την ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά περίπου.
Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια.
Σε αυτό το διάστημα βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Μετά από περίπου 5 λεπτά προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά.

Με μια κουτάλα περιχύνουμε ομοιόμορφα το ζεστό σιρόπι πάνω από το κέικ πορτοκαλιού.
Το σιροπιαστό γλυκό με καρύδια και σταφίδες αποδείχθηκε πολύ νόστιμο και το υπέροχο άρωμά του κέντρισε την περιέργεια των γειτόνων. Φτιάξτε μόνοι σας ένα σιροπιαστό γλυκό και απολαύστε το.

Καλή Επιτυχία!

Ευχαριστούμε για την συνταγή  την Lazarina Dincheva

 

Προηγούμενο άρθροΤα πιο αφράτα τυροψωμάκια…το τέλειο σνακ για όλες τις ώρες
Επόμενο άρθροΕπειδή χωρις επιδόρπιο δεν γίνετε…φτιάξτε το σε 5 λεπτά