Σιροπιαστό Κέικ με Γιαούρτι και πορτοκάλι

Μια πολύ εύκολη και υπέροχη συνταγή για ένα Σιροπιαστό Κέικ με Γιαούρτι και πορτοκάλι. Συνοδέψτε το καφεδάκι σας ή κεράστε τους καλεσμένους σας και απολαύστε το.

Υλικά

όλα με το ίδιο ποτήρι
1 ποτήρι σιμιγδάλι χονδρό,
1 ποτήρι σπορέλαιο,
1 ποτήρι γιαούρτι στραγγιστό,
1 ποτήρι ζάχαρη,
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
4 η 5 αυγά,
3 βανιλιες,
1 μπεικιν παουντερ,
1 ποτήρι αλεύρι, και αν χρειαστεί δύο κουταλιές ακόμη.

Για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη,
4 νερό,
1 ξυλάκι κανέλα,
λίγο χυμό λεμονιού,
και τις κούπες από το πορτοκαλί που στίψαμε.

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια στρογγυλη φόρμα για κέικ και τη πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι.
Τη τινάζετε να φύγει το περίσσιο αλεύρι και την αφήνετε στην άκρη

Για το κέικ:
Τοποθετείτε στο κάδο του μίξερ το λάδι, την ζάχαρη και το πορτοκαλι και τα χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχετε ένα ασπρισμένο, αφράτο, κρεμώδες μείγμα. Προσθέτετε τους κρόκους αυγών, έναν τη φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Αφήνετε το μίξερ. Κοσκινίζετε πάνω από το μείγμα το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το μπεικιν τις βανίλιες και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
Προσθέτετε το γιαούρτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό μπολ και καθαρό μίξερ χτυπάτε τα ασπράδια αυγών σε πηχτή μαρέγκα.
Ρίχνετε το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα σιμιγδαλιού και ανακατεύετε απαλά με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθεί.
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε το κέικ στο προθερμασμένο φουρνο για 50-55 λ ή μέχρι όταν βυθίσετε ένα καλαμάκι από σουβλάκι στο
κέντρο του κέικ αυτό βγεί στεγνό και καθαρό.

Για το σιρόπι
Το σιροπιαζουμε μέσα στην φόρμα, και αφού τραβήξει το σιρόπι το βγάζουμε, και το γαρνίρουμε με σαντιγί, η αν θέλουμε
καί με κρέμα ζαχαροπλαστικης!

Προηγούμενο άρθροΟμελέτα με πιπεριές φλωρίνης
Επόμενο άρθροΜεθυσμένα με λουκούμι και ινδοκάρυδο