Σιροπιαστό Στρούντελ

Ένα Στρούντελ Σιροπιαστό  μέσα στη γλύκα! Ιδανικό για το πρωινό ή το απογευματινό μας καφεδάκι.

Τι χρειάζεστε λοιπόν

1 Συσκευασία λεπτά φύλλα κρούστας πίτας 400 γρ
Ζάχαρη 5-6 κουταλιές ή κατά βούληση
Κανέλα κατά βούληση
Ξηροί καρποί κατά βούληση
Λάδι 5-6 κ.σ
Μήλα 2 μεγάλα

για το σιρόπι
Ζάχαρη 1 φλ
Νερό 2 φλ

Εκτέλεση

Άλειψα με λάδι ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί 30/45 εκ. Τοποθέτησα από πάνω δύο φύλλα κρούστας διπλώνοντάς τα να χωρέσουν στο ταψί.
Ράντισα με λίγο λάδι, μετά μοίρασα παντού από πάνω μήλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα, πασπαλισμένα με ζάχαρη και κανέλα, καρύδια.

Ακολουθούν άλλα δύο φύλλα, η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι να εξαντληθούν οι ποσότητες των φύλλων και των μήλων.
Άλειψα από πάνω λάδι και πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη. Έψησα στους 170 βαθμούς μέχρι να γίνει, ωραίο μαύρισμα.

Ετοίμασα το σιρόπι από το νερό και τη ζάχαρη, το έβρασα σε χαμηλή φωτιά για πέντε λεπτά. Το αφήνω να κρυώσει.
Έκοψα το ζεστό στρούντελ σε παραλληλόγραμμα και περιχύθηκα με το σιρόπι.
Το παγωμένο στρούντελ είναι ένα τέλειο επιδόρπιο για ζεστό καιρό!

Η Συνταγή είναι απο το Казано честно в кухнята

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Στρούντελ Κεράσι

Αυτή η συνταγή είναι από το παλιό μου τετράδιο και είναι πολλών ετών και δεν την έχω κάνει για πολύ καιρό

Υλικά:

1 πακέτο φύλλα κρουστας

500 γρ. κεράσια
500 γρ φλιτζάνι ζάχαρη
1 ½ – 2 φλιτζάνια νερό
1 ξύλο κανέλας

Επικάλυψη
4 αβγά,
1 φλιτζάνι ζάχαρη,
1 ζάχαρη βανίλια.
1 φλιτζάνι λάδι,
1 φλιτζάνι γιαούρτι,
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι (δηλαδή 150 γρ.)
και 1 μπέικιν πάουντερ.

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα πάντα με ένα μίξερ, αλείφουμε κάθε κρούστα με 3-4 κουταλιές επικάλυψης, απλώνουμε τη μία πάνω στην άλλη, 3 κρούστες φυλλου

και στην 4η βάζουμε κεράσια κομποστα στην ακρη του φύλλου.


Λυγίστε τις άκρες ελαφρώς προς τα μέσα και στρίψτε το στρούντελ, μην το πιέζετε όταν στρίβετε.
Το βάζουμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα (εγω εφτιαξα 4 ρολά)


Θα πρέπει να σας έχει μείνει λιγο απο το μειγμα της επικάλλυψης, οπότε το αλλειφετε τα στρούντελ παλι εξωτερικά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 30 λεπτά περίπου. Αφήστε να κρυωσουν και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

Για την κομπόστα κερασι
Πλένετε καλά τα κεράσια και αφαιρείτε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα να βράσουν για 15 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε τα κεράσια και τα αφήνετε να βράσουν 5 λεπτά, χωρίς να τα ανακατεύετε για να μη διαλυθούν.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρείτε την κανέλα και αφήνετε την κομπόστα να κρυώσει.
Κατόπιν τη βάζετε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα της τεμπέλας στη γάστρα!
Επόμενο άρθροΥπέροχη ιδέα για τους λάτρεις της μπανάνας, εύκολο και γρήγορο.