Σκαφούδες Μυτιλήνης

Υλικά

5 μελιτζάνες
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια μέτρια
2-3 σκελίδες σκόρδο
4 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες
1 κ.σ ξερό δυόσμο
αλάτι
πιπέρι
3 αυγά
250 γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος. Αφαιρούμε τον καρπό, όχι όμως τελείως.
Μαραίνουμε τις μελιτζάνες ψήνοντας τες στο φούρνο ελαφρά για 10 λεπτά στους στους 180° βαθμούς αφού ρίξουμε λίγο λάδι και αλάτι από πάνω.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον καρπό της μελιτζάνας.
Βάζουμε λίγο λάδι σ ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την τριμμένη μελιτζάνα για 2-3 λεπτά.

Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τον δυόσμο ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά και σβήνουμε τελείως τη φωτιά.
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Μ ένα κουτάλι γεμίζουμε τις σκαφούδες με το μίγμα μας.Πασπαλίζουμε με το τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° βαθμούς με αέρα για περίπου 30 -35 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Δοκιμάστε το!!!! Είναι σκέτη νοστιμιά!!!

Καλή σας όρεξη!!!!

Η Συνταγή της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΣοκολατένιο όνειρο: Νηστίσιμη και χωρίς μίξερ!
Επόμενο άρθροΖουμερά κεφτεδάκια με σάλτσα μανιταριών