Σνακ με ρίγανη και θυμάρι

Προϊόντα:

100 g βούτυρο
200 g αλεύρι
2 αυγα
100 γραμμάρια τριμμένο κίτρινο τυρί
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
βότανα – ρίγανη, βασιλικός, θυμάρι – ή ό,τι θέλετε

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, κόψτε το βούτυρο σε κομμάτια. Προσθέτουμε το αλεύρι, το τυρί και το αλάτι. Χτυπάμε το αυγό σε άλλο μπολ και κραταμε 2 κουταλιές της σούπας. (για επαλειψη).
Προσθέστε το αυγό. Ανακατέψτε τα πάντα με το χέρι. Τυλίξτε την τελική ζύμη σε μεμβράνη και αφήστε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Αφαιρέστε και ανοιξτε την σε μια αλευρωμένη επιφάνεια σε σχήμα ορθογωνίου. Κόβουμε σε λωρίδες περίπου 1 εκ.
Αλλειφετε με το αυγό. Τυλίξτε κάθε λωρίδα σε σπείρα, προσέχοντας να μην σπάσει η ζύμη. Πασπαλίστε με βότανα
Τοποθετήστε τα έτοιμα μπαστούνια σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚέικ χωρίς γλουτένη με σοκολάτα και καρύδα
Επόμενο άρθροΠατάτες φούρνου με τρεις τύπους τυριών