Σοκολάτα Πορτοκάλι 

Υλικά

1 μεγάλο ή 2 μικρά πορτοκάλια (8
φέτες)
250 ml νερό (ένα ποτήρι)
200 γραμμάρια (ένα φλιτζάνι) ζάχαρη
100 γρ σοκολάτα

Εκτέλεση

Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα κοβουμε σε λεπτές φέτες (0,5 εκ)
Σε ένα ταψί ή κατσαρόλα με φαρδιά βάση ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί πλήρως.
Προσθέστε τα πορτοκάλια και αυτά τα διανείμετε για να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο.
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία θερμοκρασία για 40 λεπτά και τα γυρίζετε κατα διαστήματα.

Όταν είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε σε πιάτο και αφήστε τα να κρυώσουν….ψυγείο για 15 λεπτά.
Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν και βυθίστε την μισή φέτα η ολόκληρη από πορτοκάλι. Βάλτε πανω σε μια σχαρα όπως της κουζίνας σας μεσα σε ένα ταψι για να στεγνωσουν και να σφίξει η σοκολάτα και μετα στο ψυγείο για λιγο

Είναι ετοιμα να τα σερβίρετε

Προηγούμενο άρθροΣαρμάδες με χοιρινό φιλέτο…Μεγάλη λιχουδιά. Αξιζει μια προσπαθεια. δοκιμάστε το
Επόμενο άρθροΑρακάς με πατάτες και καρότα